De ce trebuie să păstrezi zeama de la castraveții murați. E perfectă pentru gospodine

De ce trebuie să păstrezi zeama de la castraveții murați. E perfectă pentru gospodine
De ce trebuie să păstrezi zeama de la castraveți? Ce poți să faci cu ea?

De ce trebuie să păstrezi zeama de la castraveții murați? E perfectă pentru unele preparate, iar mulți dintre români o consumă goală. Gospodinele știu cel mai bine ce să facă cu ea.

Trebuie să păstrezi zeama de la castraveții murați de acum încolo!

E vremea murăturilor și a mâncărurilor tradiționale românești care sunt destul de grase. Cele din topul preferat al tututror sunt: castraveții, varza și roșiile fermentate. Saramura cu oțet de la castraveți poate să fie păstrată multă vreme după ce ai consumat legumele. Trebuie doar să o strecori ca să nu mai rămână niciun alt ingredient aromatic precum: boabe de piper, boabe de muștar, frunze de dafin sau bețe de mărar.

Cel mai simplu e să o strecori printr-un tifon curat și să o depozitezi în sticle de plastic sau de sticlă. Trebuie să ai grijă să nu fie păstrate la temperatura camerei, ci la frigider sau pe balcon, oriunde la rece. Zeama e foarte bună ca dressing la salate. E deja condimentată și potivit de acrișoară. Merge la perfecție cu o salată de crudități cu morcovi, țelină sau salată de varză roșie pe care să o freci întâi cu puțină sare și zahăr ca să se înmoaie. De asemenea, poți să o pui într-un preparat cu morcovi tăiați rondele alături de ceapa picantă.

Cum poți să te mai folosești de ea?

„Morcovi murați și ceapă picantă – Taie morcovii rondele subțiri sau dă-i pe răzătoare și îi poți pune în saramura cu oțet. Vei obține într-o săptămână morcov murat și picant, excelent pentru garnituri la friptură. Poți face și rondele de ceapă murată, delicioase pentru sandviciuri cu felii subțire de friptură. Marinează carnea de porc – Taie felii subțiri de carne pentru friptură și pune-le într-un bol sau într-o pungă cu saramura de la castraveciorii. Oțetul și sarea marinează carnea, o fac mai fragedă și va avea un gust delicios după ce o gătești. Dacă saramura este prea acră sau sărată adaugă un pic de lapte sau de iaurt și carnea va avea un gust numai bun. Zeama de la castraveciorii acri, o băutură sănătoasă – Dacă nu suferi de afecțiuni pentru care sarea este interzisă, saramura cu oțet poate fi o băutură sănătoasă, plină de vitamina C, sodiu și electroliți. Când ai crampe musculare sau crampe abdominale, poți bea puțină saramură și apoi un pahar mare de apă plată. Pentru unele persoane acționează ca un laxativ, iar altele susțin că le potolește arsurile din piept” (Sursa: exquis.ro)

Urmăriți Playtech.ro și pe