A folosit zeama de castraveți murați și s-a vindecat. Cum a fost posibil

A folosit zeama de castraveți murați și s-a vindecat. Cum a fost posibil
Motivele pentru care este bine să consumi zeama de castraveţi muraţi

Un bărbat cu probleme digestive a folosit zeamă de castraveţi muraţi şi s-a vindecat. Specialiştii în produse naturiste dezvăluie cum a fost posibil acest lucru.

De ce este bine să consumi zeamă de castraveţi muraţi

Iarna, cămara gospodinelor adevărate este plină de conserve care mai de care mai gustoase. Puţine sunt, însă, cele care au habar că unele dintre acestea pot fi de mare folos în tratarea unor afecţiuni. Desigur, mai toată lumea ştie despre minunile pe care le poate face varza murată, dar cu siguranţă nu te aşteptai ca zeama de castraveţi muraţi să fie de mare ajutor în tratarea anumitor afecţiuni.

Un bărbat care suferea de ani de zile de arsuri la stomac a dorit să încerce un leac auzit la ţară. Sătul de medicamentele prescrise de medici, acesta a decis să bea zilnic moare. Mare i-a fost mirarea când a observat că durerile s-au diminuat considerabil, apoi au dispărut.

Acesta a folosit zeamă de castraveţi timp de o lună până s-a vindecat, motiv pentru care a dat reţeta tuturor. Obiceiul s-a dovedit foarte eficient astfel în cazul celor care suferă de reflux gastroesofagian.

Motivul pentru care consumul de zeamă de castraveţi muraţi este atât de benefic este prezenţa probioticului Lactobacilicus. Acesta se găseşte natural în microbiomul tractului gastrointestinal şi în coaja de castravete. Practic, adăugând aceste bacterii sănătoase nu faci altceva decât să calmezi acidul din stomac, spun specialiştii.

Desigur, în primul rând, este recomandat un consult medical, iar opţional se poate încerca acest truc natural, mai ales că nu există cercetări ştiinţifice care să demonstreze exact legătura dintre moarea de castraveţi şi vindecarea arsurilor la stomac.

Alte beneficii ale castraveţilor muraţi

Castraveţii muraţi s-au dovedit, de-a lungul timpului, un remediu natural de excepţie în tratarea anumitor afecţiuni. De exemplu, datorită cantităţii foarte mici de zaharuri dar mari de substanţe stimulatoare ale activităţii pancreasului şi a insulinei, aceştia sunt recomandaţi pentru cei care suferă de diabet zaharat.

De asemenea, sunt indicaţi persoanelor care doresc să slăbească. Cu puţine calorii, stimulează metabolismul, ajutând astfel la procesarea mai uşoară a grăsimilor. Practic, poţi mânca acest aliment atât de îndrăgit fără restricţii.

Un alt motiv pentru care să consumi castraveţi muraţi este faptul că reglează colesterolul, scăzând numărul trigliceridelor. Conform specialiştilor în tratamente naturiste, aceştia conţin fibre naturale şi stimulatori ai activităţii hepatice. Pentru a trata aceasta afecţiune, este nevoie să mănânci 300 de grame de castraveţi, o dată la două zile, timp de trei luni.

Urmăriți Playtech.ro și pe