De ce trăiesc oamenii bogați mai mult decât cei săraci

De ce trăiesc oamenii bogați mai mult decât cei săraci

Studiul Oficiului Național de Statistică din Marea Britanie, citat de The Guardian, indică un nivel mai ridicat de trai adaugă în medie nouă ani de speranță de viață.

De ce trăiesc oamenii bogați mai mult decât cei săraci

Studiul s-a întins pe o perioadă de 10 ani și a fost realizat în Marea Britanie și SUA, analizând toți factorii sociali și economici din spatele motivelor pentru care starea de sănătate se degradează pe măsură ce îmbătrânim.

„Am constatat că inegalitățile socio-economice raportate la speranța de viață erau similare pentru toate categoriile de vârstă din Anglia și SUA, iar cel mai mare avantaj socio-economic în ambele țări și pe toate categoriile de vârstă a fost bogăția”, a spus dr. Paola Zaninotto, profesor în epidemiologie și asistență medicală la University College London, care a condus cercetarea.

Studiul se bazează pe datele a 10.754 de adulți din Marea Britanie și 14.803 de adulți din SUA cu vârsta de peste 50 de ani.Cei studiați din ambele țări au mai fost și împărțiți în grupuri bazate pe averea totală a gospodăriei. Mai mult decât atât, s-au făcut comparații între cele mai bogate și cel mai puțin bogate grupuri.

Și femeile mai bogate trăiesc mai mult decât cele sărace

Studiul indică faptul că primii 50 cei mai bogați bărbați din Anglia și SUA au trăit aproxiativ 31 de ani fără a avea probleme de sănătate, comparativ cu 22 până la 23 de ani pentru bărbații încadrați în cele mai sărace grupuri. În ce privește femeile, acelea din cele mai bogate grupuri din SUA și Anglia au trăit în jur de 33 de ani, fără a avea prea multe probleme medicale, comparativ cu 24 de ani pentru femeile din cele mai sărace grupuri.

„Măsurând speranța de viață sănătoasă putem obține o estimare a numărului de ani petrecuți în stări favorabile de sănătate”, a spus Zaninotto.

„Știm că îmbunătățirea calității și a creșterea speranței de viață are implicații asupra cheltuielilor publice cu sănătatea, asupra veniturilor și a îngrijirii pe termen lung a persoanelor în vârstă, iar rezultatele noastre sugerează că factorii politici din Anglia și SUA trebuie să depună eforturi mai mari pentru reducerea inegalităților ”, a mai adăugat Zaninotto. Studiile mai indică faptul că la bărbații cu vârsta de peste 65 de ani crește speranța de viață în medie cu 31 de săptămâni, în timp ce pentru femei speranța de viața crește cu 17 săptămâni. Persoanele născute în ultimul deceniu vor avea o speranță de viața mai mică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI