Este deja o practică veche, un detaliu cu care ne-am obișnuit atât de mult încât abia îl mai conștientizăm, dar câți dintre noi știu de ce ţi se ia meniul din faţă imediat, la restaurant, de fapt? Ar fi vorba despre un truc la care apelează ospătarii.
Indiferent de restaurantul la care mergem, în orice colț al țării, experiența este formată cam din aceeași serie de pași: ne alegem o masă, ne așezăm, așteptăm să vină un ospătar cu meniul, ne uităm și ne alegem preparatele și băturile dorite, dăm comanda, ni se iau meniurile, așteptăm și apoi ne răsfățăm cu mâncarea pregătită de bucătar, finalul fiind, evident, achitarea notei de plată.
Sunt gesturi pe care le facem sau le privim cu detașare, suntem atât de obișnuiți cu ele încât nu stăm să le analizăm, însă fiecare a fost gândit foarte bine.
Te-ai întrebat vreodată de ce ţi se ia meniul din faţă imediat, la restaurant? Explicațiile sunt mai multe. În primul rând, se face loc pe masă pentru platouri și farfurii. Al doilea motiv este ca meniurile să poată fi oferite și celorlalți clienți ai localului.
Însă unii susțin că acest gest este, de fapt, un truc la care se apelează pentru a se crește încasările.
Te-ar putea interesa și: Restaurantul celebru din București care a fost închis: ‘Gândacii sunt împărțiți pe soiuri de carne, cum se spune jeg în chineză?’
Cum? Simplu, din moment ce nu ai meniul în față, nu ai nici lista cu prețuri. Așa că tinzi să ceri mai multe băuturi, garnituri sau alte produse fără să te gândești cu cât crește nota de plată de la final.
Evident, clientul poate să ceară din nou meniul în orice moment.
Trucul îi ajută, în același timp, și pe ospătari să țină evidența comenzilor luate mult mai ușor.
Te-ar putea interesa și: Motivul pentru care părinţii unui copil au plătit 300 de lei în plus la restaurant. Ce scria pe nota de plată nu le-a convenit deloc