De ce Serena Williams poartă bandaj negru pe față. Care este motivul real

De ce Serena Williams poartă bandaj negru pe față. Care este motivul real
Care este motivul real pentru care jucătoarea nu renunță la bandaje

De ce Serena Williams poartă bandaj negru pe față. Turneul de la Wimbledon este în plină desfășurare. Printre vedetele aflate pe tabloul principal este și Serena Williams. Jucătoarea revine la Wimbledon în acest an, după ce săptămâna trecută a participat la Eastbourne, în proba de dublu feminin. Jucătoarea de 40 de ani încearcă să lase în urmă 12 luni frustrante, în care a fost afectată de accidentări. Organizatorii i-au acordat Serenie WIlliams un wildcard la All England Club. Un lucru inedit, observat de majoritatea jurnaliștilor și de fani, este faptul că Serena Williams poartă bandaj negru pe față. De alfel, s-a aflat și care este motivul real pentru acest lucru.

S-a aflat de ce Serena Williams poartă bandaj negru pe față

De la retragerea din primul tur la Wimbledon anul trecut, americanca a fost nevoită să rateze US Open-ul din 2021 și Australian Open-ul de anul acesta, înainte de a alege să rateze și Openul Franței.

La turneul de anul acesta de la Wimbledon, Serena Williams, de șapte ori campioană, participă cu un wildcard. Inițial a fost omisă de pe lista de înscrieri.

Jucătoarea în vârstă de 40 de ani a revenit săptămâna trecută în acțiune la Rothsay International de la Eastbourne, alături de Ons Jabeur, în proba de dublu feminin, și speră să facă și mai multă istorie la SW19 în această săptămână.

Există un anumit scepticism în legătură cu șansele ei de succes la Wimbledon. Cu toate acestea, includerea ei i-a făcut pe fani să viseze la un al optulea titlu la All England Club, conform Eurosport.

O particularitate a jucătoarei din acest an sunt bandajele de culoare neagră. Jurnaliștii acreditati, curioși, au aflat de ce Serena Williams poartă bandaj negru pe față.

Un raport al The Sun susține că acest lucru se datorează unei probleme de lungă durată, iar banda joacă un rol crucial în ameliorarea simptomelor.

Care este motivul real pentru care jucătoarea nu renunță la bandaje

Serena Williams a vorbit despre faptul că a jucat cu această afecțiune în 2007. Tot în 2007, Serena s-a adresat reporterilor pentru a lansa o campanie pentru medicamente împotriva sinuzitei și pentru a contribui la conștientizarea acestei probleme. Sportiva declara la vremea respectivă că suferă de această boală:

„Sufăr de sinusuri. Să joci tenis sau să faci cam orice în fiecare zi nu este ușor atunci când ai sinusuri.

Simți multă presiune, congestie și durere, iar să te antrenezi pentru Grand Slam-uri… nu este ușor.”, declara Serena Williams.

Sinuzita este o afecțiune care umflă spațiile goale din spatele obrajilor care fac legătura cu nasul. Odată ce mucoasa se umflă, mucusul nu se poate scurge corect din nas și din gât.