De ce se țin dresurile și pantofii în congelator, de fapt. Când trebuie să faci asta

De ce se țin dresurile și pantofii în congelator, de fapt. Când trebuie să faci asta
De ce se țin dresurile în congelator. Dacă ai nevoie să-ți lărgești pantofii, aceasta poate fi soluția salvatoare.

Oricât de ciudat ar putea suna, există un motiv cât se poate de justificat pentru a ține ciorapii și papucii în congelator. Totul se rezumă la principiile fizicii. Întrebuințările congelatorului, care trec dincolo de înghețarea legumelor și fructelor, nu sunt o noutate pentru români. Află de ce se țin dresurile și pantofii în congelator, de fapt. Iată câteva trucuri ce țin de folosirea congelatorului în scopuri casnice.

De ce se țin dresurile și pantofii în congelator

Gospodinele care pun dresurile fine și pantofii la congelator au motive foarte bine întemeiate în spate. Dacă te afli în situația în care imediat după prima purtare a ciorapilor fini, ți se rup, aceasta poate fi soluția salvatoare și pentru tine.

Înainte de a purta dresurile, udă-le, stoarce-le bine și pune-le într-o pungă de plastic. Pe aceasta din urmă bag-o în congelator și ține dresurile la temperaturi reci timp de 24 de ore. Ulterior, lasă dresurile să se usuce la umbră.

Ciorapii vor deveni mai rezistenți și nu se vor mai rupe de la primele utilizări.

În cazul pantofilor, există mai multe trucuri de care gospodinele țin cont atunci când se confruntă cu situații sensibile. Dacă vrei să-ți lărgești pantofii înguști și/sau să scapi de mirosul profund de piele, congelatorul reprezintă una dintre soluțiile la care poți apela.

Trucuri cu apă înghețată pentru gospodine

Dacă ai cumpărat o pereche de pantofi noi, care, teoretic, îți vin, însă trebuie să-și mai dea drumul în urma purtării, ține minte următorul secret. Umple două pungi cu apă, leagă-le bine la gură astfel încât lichidul să nu se verse și pune-le în interiorul pantofilor. Încălțămintea bag-o la congelator pentru o zi, maximum două. Așa cum arată principiile fizicii, apa înghețată își va mări volumul, contribuind la lărgirea pielii.

O metodă asemănătoare se poate aplica și în cazul papucilor și/sau a altor obiecte care prezintă un miros profund de piele. Plasați obiectul pe care vreți să îl „aerisiți” într-o pungă de plastic și lăsați-l la congelator pentru câteva zile. După dezghețare, veți observa fără doar și poate că mirosul de piele și-a mai redus din intensitate. Iar asta datorită faptului că, prin procesul de congelare, bacteriile sau mucegaiul mor.

Cum păstrezi rujurile în congelator

Congelatorul mai poate fi folosit și în alte scopuri. De exemplu, dacă ai (foarte multe) rujuri pe care nu le folosești decât ocazional, cel mai bine este să le păstrezi la congelator. Astfel, ele se vor păstra mai bine în timp, fără a dezvolta o mulțime de bacterii care să afecteze pielea. De asemenea, nuanțele de ruj rezistă cel mai bine în congelator, potrivit Libertatea pentru Femei.

Citește și: De ce să nu porți niciodată pantofi sau adidași în casă. Greșeala pe care o fac mulți oameni

Dacă ai un articol vestimentar pe care este lipită gumă de mestecat și nu poți să o îndepărtezi, congelatorul vine din nou în ajutorul tău. Pune obiectul afectat de guma de mestecat într-o pungă curată și lasă-l la congelator pentru câteva ore. Ulterior, folosește un obiect ascuțit sau un cuțit pentru a îndepărta guma înghețată.