De ce se plimbă stewardesele pe culoarul din avion. Secretul pe care sigur nu îl știai

De ce se plimbă stewardesele pe culoarul din avion. Secretul pe care sigur nu îl știai
De ce se plimbă stewardesele pe culoarul din avion

A fi stewardesă este probabil visul multor tinere, însă pe lângă zâmbetul perfect și ținuta impecabilă afișate de fiecare dată la bordul avionului, meseria aceasta, atât de atractivă prin beneficiile oferite (salariu atractiv, cazare în hoteluri din toată lumea, călătorii), are și dezavantajele sale: spre exemplu, programul de lucru obositor, care poate ajunge și la 80 de ore pe lună, zborurile lungi care pot afecta și sănătatea.

De ce se plimbă stewardesele pe culoarul din avion

Însoțitoarele de bord au dezvăluit problemele cu care se confruntă la înălțime, pe care cei care nu activează în domeniu, în mod sigur nu le cunosc. Spre exemplu, există un motiv foarte bine întemeiat pentru care stewardesele se plimbă pe culoarul din avion.

Pasagerii, atât de obișnuiți cu acest lucru, nu se gândesc că în spatele acestui gest se află și altceva decât „datoria” însoțitoarelor de bord de a se asigura că totul este în regulă în avion și că pasagerii au toate cele necesare.

Însă motivul ar fi, de fapt, de ordin medical. Din cauza presiunii, corpul reține mai multă apă și gaze decât în mod natural, iar în cazul zborurilor lungi, acest lucru poate crea un adevărat disconfort.

Pentru a ameliora senzația neplăcută, stewardesele aleg să se plimbe dintr-un capăt în altul al aeronavei, conform mirror.co.uk. Prin urmare, plimbatul stewardeselor pe culoarul avionului reprezintă o metodă cât de cât utilă pentru a scăpa de disconfortul abdominal, reprezentat de balonare și gaze intestinale.

Alte secrete… din avion

După ce a lucrat ca însoțitoare de bord timp de șase ani, o femeie a dezvăluit și alte secrete cunoscute doar de către cei din sistem. Spre exemplu, toate băuturile desfăcute sunt aruncate în toaletă, înainte de aterizare, de la sucuri până la cele mai scumpe sticle de șampanie.

„Chiar am urât să fac asta, mi s-a părut o risipă. Când era vorba de mesele calde nemâncate, acestea erau lăsate în cuptoare pentru ca echipa de catering să le elimine”, a dezvăuit fosta stewardesă, conform metro.co.uk.

Machiajul este obligatoriu

„Compania noastră avea un departament de uniforme, pe care l-am poreclit „poliția modei”, deoarece stăteau ca niște polițiști și încercau să ne prindă dacă ceva nu era la locul lor, de la păr până la tiv. A trebuit să port întotdeauna ruj, fond de ten și fie rimel, fie creion de ochi. De asemenea, a trebuit să port mereu lac de unghii”.

Avioanele sunt „pline de bacterii”

„Cred că, în ansamblu, avioanele sunt destul de murdare. Husele scaunelor erau schimbate doar dacă erau prea murdare sau era vomă pe ele. Deoarece avioanele erau în permanență în mișcare, doar murdăria evidentă era curățată. Pasagerii mergeau uneori la toalete desculți, însă nu este ceva ce i-aș sfătui”, a declarat acesta.