De ce se freacă pisica de picioarele tale, de fapt. Ce mesaj sublim încearcă să îți transmită

De ce se freacă pisica de picioarele tale, de fapt. Ce mesaj sublim încearcă să îți transmită
Ai observat ca pisica ta face la fel?

Încercarea de a înțelege comportamentul unei pisici poate fi de-a dreptul inutilă. De multe ori, acțiunile pisicilor sunt dictate de stres și frică, dar, din fericire, un anumit comportament al pisicilor vine de obicei dintr-un loc bun și prietenos.

Ce înseamnă când o pisică își freacă capul de picioarele unui om

Atunci când pisica ta se freacă de picioarele tale sau își împinge capul de tine, este un semn foarte pozitiv.

Frecarea capului este un comportament pe care pisicile îl învață de mici cu mama lor. Este un gest afectuos care poate fi folosit și ca o formă de salut.

Pisicile sunt creaturi foarte olfactive, care se bazează foarte mult pe simțul mirosului pentru a le oferi informații despre mediul înconjurător.

Atunci când o pisică se freacă sau își împinge capul de tine, pisica te marchează, de asemenea, cu mirosul său, într-o dovadă de prietenie.

Comportamentele acestea servesc la menținerea unei legături în cadrul unui grup de indivizi. Frecarea capului este modul în care o pisică își marchează oamenii și mediul înconjurător și îi grupează cu același miros.

Atunci când întâlnește pe cineva pentru prima dată, o pisică prietenoasă se poate freca de vizitator în semn de salut și ca o modalitate de a obține informații despre noua persoană, cum ar fi de unde vine și dacă are propriile animale.

Ar trebui să mângâi pisica dacă face asta?

Totuși, dacă acest tip de comportament servește sau nu ca o invitație la afecțiune variază de la o pisică la alta.

Unele pisici nu vor să fie mângâiate, dar vor informații de la tine. Cu alte cuvinte, nu presupune că frecarea capului unei pisici străine este o invitație de a fi mângâiată.

De asemenea, pisicile salută alte pisici pe care le cunosc cu o frecare a capului sau mirosind-o. Pisicile sălbatice, care tind să trăiască în grupuri, folosesc acest comportament pentru a-și arăta afilierea la grup.

Atunci când pisicile trăiesc împreună și se freacă toate una de alta, un miros comun este răspândit în tot grupul.

Pisicile au glandele olfactive situate în obraji, pe frunte, pe bărbie și la baza cozii, iar frecarea de oameni, de alte pisici și de obiecte este o formă de marcare fără a fi o acțiune teritorială, cum ar fi urinarea.

Mulți oameni nu își dau seama că pisicile preferă să fie zgâriate și mângâiate pe cap și în jurul urechilor și că le place mai puțin să fie mângâiate pe spate sau pe lateral.

Din acest motiv, este foarte posibil ca frecarea capului și mângâierea capului să fie, de asemenea, un mod al pisicii de a-și încuraja oamenii să se concentreze pe mângâierea capului și să lase restul corpului în pace.