De ce pisicile adoră să dărâme lucruri prin casă. Am aflat acum secretul din spatele gestului enervant

De ce pisicile adoră să dărâme lucruri prin casă. Am aflat acum secretul din spatele gestului enervant
De ce pisicile dărâmă lucruri de prin casă? Motivul din spatele acestui obicei enervant

Cei care au ca animale de companie pisici știu cât de mult adoră acestea să dărâme lucruri. Animăluțele sunt de-a dreptul fascinate de ”reorganizarea” casei fix pe placul lor. Ce înseamnă, de fapt, obiceiul lor preferat și ce secret se află în spatele gestului enervant pentru majoritatea stăpânilor? Cu siguranță nu știai acest detaliu.

Motivul pentru care pisicile dărâmă lucruri din casă

Animalele de companie sunt deja parte din familia celor care le dețin. Acestea sunt foarte iubitoare și un real medicament pentru oamenii singuri sau care sunt depresivi. Ca orice sau oricine, chiar și acestea au părți bune și părți rele, iar unul din cele mai enervante lucruri pe care le fac sunt de departe legate de felul în care își pun amprenta în locuința care le-a devenit casă.

Animăluțele dărâmă lucrurile din casă, iar cea mai mare distracție e cu siguranță de Crăciun când bradul este cadoul perfect care le face atente zilnic preț de cel puțin o lună. Un medic veterinar a răspuns la întrebarea pe care mai mulți stăpâni de pisici o au – De ce le place să dărâme lucruri?

”Sigur că le place să sară pe lucruri. Pe Fistic îl interesează acum un scaun pe care îl avema aici. Deci sunt curioase îăn legătură cu mediul. Și când sunt lucruri pe masă, pot să învețe multe deplasând aceste lucruri lu lăbuța. Pot să învețe ce greutate au aceste lucruri, dacă pot să facă zgomot, poate să le placă sunetul pe care îl face un obiect pe care îl dărâmă”, detaliază medicul, conform mediafax.ro.

Dărâmatul lucrurilor combină trei activități într-una într-un mod ușor și palpitant, astfel pisica explorând mediul și învățânt din tot ceea ce atinge, dar și profită în felul acesta de toată atenția stăpânului său.

Ce înseamnă, de fapt?

‘S-ar putea chiar să le placă atenția pe care o primesc de la tine atunci când răstoarnă ceva în casă. Așa că atunci când ai o pisică, trebuie să te asiguri că este pe cât posibil într-un mediu sigur. Ca să nu distrugă nimic ce ți se pare prețios.

Dar, în același timp, vrei să le oferi diferite zone pe care le poată explora pentru că le place acest lucru. Niveluri diferite, perspective pe care le pot avea, și lucruri pe care să le poată muta. Niveluri diferite, ca să aibă cu ce să se joace la îndemână în mediul în care se află”, a mai adăugat specialistul.