De ce să te învelești cu o pătură grea, atunci când dormi. Motivul pe care nu l-ai fi bănuit, dezvăluit de specialiști

De ce să te învelești cu o pătură grea, atunci când dormi. Motivul pe care nu l-ai fi bănuit, dezvăluit de specialiști
Învelitul cu o pătură grea ajută la ameliorarea somnului

Mulți oameni consideră că folosirea unei pături grele ajută la reducerea stresului și la promovarea calmului. Învelitul cu o pătură grea poate ajuta la ameliorarea simptomelor. Specialiștii spun că poate ajuta și la îmbunătățirea somnului pentru persoanele cu insomnie, anxietate sau autism.

De ce să folosim o pătură grea. Care sunt avantajele și dezavantajele

În general, o pătură grea este concepută pentru a fi altfel decât păturile normale. Există două stiluri de pături: tricotate și de tip plapumă.

O pătură de tip plapumă adaugă greutate folosind bile de plastic sau de sticlă, rulmenți cu bile sau alte materiale de umplutură grele, în timp ce păturile  tricotate sunt țesute folosind fire dense.

O pătură grea poate fi folosită pe pat, pe canapea sau oriunde vă place să vă relaxați. O pătură grea vă poate ajuta să dormiți mai bine, să reduceți anxietatea și să vă îmbunătățiți starea generală de bine.

Există vreun dezavantaj în a dormi sub o păturică? Păturile de acest tip devin o soluție pentru multe persoane care suferă de probleme de somn și de sănătate mintală.

Care sunt argumentele pro și contra ale acestei tendințe?

Pro: utilizarea unei pături grele oferă o modalitate fără medicamente de a vă ajuta să faceți față anxietății, să adormiți mai ușor, să dormiți mai profund și să vă treziți cu un sentiment de refacere.

Contra: păturile ponderate convenționale pot fi prea fierbinți pentru a dormi sub ele și nu sunt ecologice.

Avantajele folosirii unei astfel de pături. Minimizează anxietatea

A fost efectuat un studiu efectuat pe 32 de voluntari adulți. Din aceștia, 63% au declarat că au simțit o anxietate mai mică după ce s-au întins sub o pătură grea.

Unul dintre motivele pentru aceste rezultate este atribuit presiunii pe tot corpul pe care o oferă păturile cu greutate.

Această presiune declanșează răspunsurile sistemului nervos care pot încetini respirația și reduce ritmul cardiac, ajutând corpul să se relaxeze, iar mintea să se simtă mai calmă.

Păturile pot îmbunătăți starea generală de bine

Nu este niciun secret, calitatea somnului are un impact asupra sănătății generale. În timp, un somn slab contribuie la consecințe grave asupra sănătății, inclusiv boli fizice și tulburări de sănătate mintală, cum ar fi depresia și anxietatea.

Folosirea unei pături grele ca parte a rutinei nocturne oferă o modalitate fără medicamente de a obține o odihnă de bună calitate și, în cele din urmă, de a avea grijă de sănătatea fizică și mentală generală.

Dezavantajele unei pături grele

Există câteva dezavantaje care pot veni odată cu dormitul sub greutate. Iată cum am abordat aceste potențiale dezavantaje.

O pătură grea poate deveni prea fierbinte

Mulți oameni au tendința de a avea un somn cald. Asta înseamnă că se simt rapid prea cald sau inconfortabil de cald atunci când dorm sub o pătură grea.

Păturile grele convenționale nu sunt respirabile. Dar, anumite designuri inovatoare maximizează fluxul de aer.

În același timp, pot să-i mențină chiar și pe cei care se încălzesc pe timpul nopții la o temperatură confortabilă.

Păturile nu sunt fabricate în mod durabil

Modul tradițional de umplere a unei pături din poliester cu granule sau bile de plastic este pentru a-i da greutate. Dar nu oferă o metodă de fabricație deosebit de prietenoasă cu Pământul.

Ceea ce ne deosebește tipurile de pături este faptul că unii producători au reproiectat procesul de fabricare și folosesc doar straturi de țesătură naturală pentru a da greutate produselor.

O pătură grea poate fi un risc pentru cei mici

Deoarece copiii mici nu sunt încă suficient de puternici pentru a îndepărta o pătură grea de pe corpurile lor, păturile nu sunt recomandate pentru copiii sub patru ani.

De exemplu, dacă păturica  le acoperă cumva fața și nu o pot da jos, aceasta ar putea cauza dificultăți de respirație. De asemenea, ar putea provoca supraîncălzirea acestora.

Concluzie

Cunoașterea argumentelor pro și contra acestor tiuri de pături vă poate ajuta să luați o decizie de cumpărare în cunoștință de cauză.

În general, o pătură grea este o soluție benefică, naturală de autoîngrijire și o investiție bună pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.