De ce să tai coaja cartofilor cât mai subțire. Greșeala făcută de gospodine când gătesc

De ce să tai coaja cartofilor cât mai subțire. Greșeala făcută de gospodine când gătesc
Dacă faci așa, o să ai cei mai buni cartofi prăjiți din lume!

Unul din cele mai banale preparate sunt cartofii prăjiți. Da, așa este, cui nu-i plac? Dar, aici intervine, de fapt, greșeala făcută de gospodine când gătesc. De cele mai multe ori, poate din grabă, gospodinele nu taie coaja cartofilor cât mai subțire. Dar, de-asta suntem aici, să vă spunem de ce să tai coaja cartofilor cât mai subțire. Dacă faci așa, o să ai cei mai buni cartofi prăjiți din lume.

Cum să faci cartofii perfecți la tigaie

O mulțime de cartofi la tigaie durează mai mult decât ar trebui. În primul rând, vi se cere să fierbeți cartofii, apoi să-i tăiați și să-i prăjiți. Trebuie să recunoaștem, nu este amuzant atunci când vă simțiți leneși, mahmuri, grăbiți sau toate cele de mai sus.

Trebuie doar să îi tai felii subțiri și să alegi cele mai bune uleiuri. Da, pluralul este intenționat! Dar asta nu este tot. Este important și cât de subțire tai coaja. Mai jos sunt câteva sfaturi despre cum să tai coaja cartofilor cât mai subțire.

Cel mai rapid mod de a curăța cartofii! Așa tai coaja cartofilor cât mai subțire

Cel mai bun mod de a tăia coaja cartofiilor poate părea contraintuitiv, dar face procesul mai rapid și mai ușor. Răspunsul? Fierbeți-i! Pare de bun simț să tai coaja cartofilor înainte de a-i găti, nu-i așa? Ei bine, nu urmați bunul simț, cel puțin în acest caz. Urmați acești pași despre cum să fierbeți cartofii.

  • 1. Fierbeți cartofii necurățați. Adăugați cartofii, întregi și cu tot cu coajă, într-o oală mare cu apă rece ușor sărată și aduceți-i la fierbere la foc mediu-mare. Când apa începe să fiarbă, reduceți ușor focul până la o ușoară fierbere.
  • 2. Scurgeți și răciți. Când cartofii sunt fragezi, scurgeți-i și apoi lăsați-i să se răcească câteva minute, până când îi puteți mânui, sau țineți-i înfășurați într-un prosop de bucătărie.
  • 3. Vei tăia coaja cartofilor cât mai subțire cu ușurință. Trageți de oriunde a început să se desprindă coaja sau folosiți un cuțit de bucătărie pentru a o desface. Restul cojii ar trebui să alunece ușor.

Fierberea cartofilor înainte de a-i decoji are și alte beneficii. Cartofii vor absorbi mai puțină apă, asigurându-se că nu vor fi lipicioși atunci când vor fi făcuți piure și că vor absorbi toate lactatele delicioase. În plus, coaja cartofilor conține o mulțime de aromă pământie, pe care o veți păstra urmând această metodă. Este o situație în care toți au de câștigat.

Acum știi cum și de ce să tai coaja cartofilor cât mai subțire. În acest mod, atât cartofii prăjiți, sau piureul de cartofi va avea acel gust delicios de care nu te mai saturi. Vă dorim Poftă bună!

Urmăriți Playtech.ro și pe