Este un produs nelipsit din casele noastre, important pentru igiena orală, dar care mai are câteva utilizări la care puțini s-ar fi gândit până acum. Află, din rândurile de mai jos, de ce ar trebui să începi să speli gresia din casă cu pastă de dinți.
O folosim dimineața și seara, unii, chiar după fiecare masă. Mulți știu că pasta de dinți este și ingredientul principal al unui truc pentru îngrijirea bijuteriilor, reușind să redea strălucirea celor făcute din argint. Un secret bine păstrat al celor mai iscusite gospodine îi oferă o altă utilizare.
Astfel, dacă îți dorești să te bucuri de podele impecabile, strălucitoare, fără nicio urmă, pasta de dinți îți este aliat de nădejde.
Gresia din baie și de pe hol are nevoie de o curățare specială și constantă. Cu toate că rafturile magazinelor nu duc lipsă de o gamă variată de produse, fiecare dintre ele promițând rezultate spectaculoase, există metode mai puțin costisitoare, dar la fel de eficiente pentru a avea podele imaculate.
Tot ce trebuie să faci este să dizolvi două linguri de pastă de dinți într-un litru de apă caldă. Cu o spatulă suficient de mare, amestecă bine lichidul, în mișcări circulare.
Te-ar putea interesa și: A pus pastă de dinți pe oglinzi și a descoperit un truc fantastic. Rezultatele sunt perfecte
Soluția obținută se aplică pe gresie, folosind o cârpă moale și curată. Insistă mai mult în zonele în care vezi pete, murdărie, sau în care este „trafic” mai mare, cum ar fi în dreptul ușii de la intrarea în casă. Clătește apoi toată suprafața pe care ai aplicat soluția cu apă curată.
Particulele abrazive din compoziția pastei de dinți sunt perfecte pentru îndepărtarea murdăriei, lăsând gresia curată și strălucitoare.
Pasta de dinți face echipă bună cu un alt ingredient vedetă al trucurilor pentru îngrijirea casei: oțetul alb. Pentru a prepara un produs de curățare și dezinfectare din ele, vei avea nevoie de: trei litri de apă caldă, patru linguri de detergent, o cană de oțet alb și patru linguri de pastă de dinți.
Pasta de dinți se dizolvă complet într-un litru de apă și apoi se adaugă oțetul. Amestecăm ușor și turnăm detergentul și încă doi litri de apă.
Soluția poate fi folosită atât la curățarea podelelor cât și la rosturile dintre plăcile de gresie. Suprafețele se clătesc bine cu apă și se usucă folosind o cârpă moale și curată.
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă cu dinții tăi dacă adormi fără să îi speli. Detaliul pe care îl ignoră mulți oameni