Majoritatea românilor nu au o educație potrivită atunci când vine vorba despre dinți. Deși sunt foarte importanți, aceștia sar uneori peste rutina de seară și amână spălarea cel puțin pentru a doua zi. Din păcate, acest lucru a devenit o obișnuință pentru cei mai mulți, obiceiul fiind extrem de nesănătos. Cu ce probleme te poți confrunta dacă faci asta? Ia aminte că medicii recomandă periajul de două ori pe zi: dimineața și seara.
Cu siguranță tuturor li s-a întâmplat ca într-o anumită seară din grabă sau oboseală să sară peste spălatul pe dinți. Acest lucru nu trebuie însă să devină o obișnuință. Din păcate, mulți care practică asta des nu știu cu ce probleme grave se pot confrunta.
Medicii recomandă ca pentru o sănătate orală bună să existe un periaj corespunzător de două ori pe zi: dimineața și seara. Chiar dacă ar trebui să fie deja un obicei și să îl faci fără să te mai gândești, uneori poți să sari peste cel de seară pentru că poate ai adormit pe canapea uitându-te la serialul preferat sau ai uitat ori ești prea obosit.
În cazul în care crezi că este doar un mic detaliu, nu este deloc așa. Dacă se întâmplă ocazional, nu poate provoca schimbări drastice, dar nu este o idee bună să sari des peste periajul de seară.
Medicul Greg Grillo a explicat pentru „Best Life‟: „Ocazional, să mergi la culcare fără să te speli pe dinți și fără să folosești ața dentară nu face rău pe termen lung, dar acest lucru depinde și de riscurile genetice și de obiceiurile alimentare ale fiecărui pacient‟. Iată ce se poate întâmpla dacă lipsa periajului dentar devine un obicei!”
Cei care fac asta riscă să aibă o respirație urât mirositoare. Indiferent de cât de bine te-ai spăla pe dinți dimineața următoare, unele bacterii care se dezvoltă pe timpul nopții pot să provoace respirație urât mirositoare. Asta se întâmplă pentru că noaptea nu se produce suficientă salivă care ajută la îndepărtarea acizilor din gură.
De asemenea, dacă nu respecți rutina se poate să acumulezi multă placă bacteriană, toxine, alte bacterii și resturi alimentare. Placa bacteriană este inestetică și poate fi observată ca un strat albicios-gălbui care se formează pe suprafața dinților și duce la formarea cariilor.
„Astfel de boli duc inclusiv la pierderea dinților și chiar la pierderea osoasă a maxilarului‟, subliniază specialistul Greg Grillo pentru publicația menționată.