De ce să pui ziare în pantofi și adidași. Trucul genial pe care trebuie să-l încerci

De ce să pui ziare în pantofi și adidași. Trucul genial pe care trebuie să-l încerci
De ce să pui ziare în pantofi și adidași. Este un truc care te poate ajuta să scapi rapid de umiditatea din încălțăminte.

Vremea ploioasă din sezonul rece ne poate da adevărate bătăi de cap. Cu siguranță ai avut și tu, la un moment dat, o pereche de pantofi pe care nu ai mai putut să o folosești din cauză că s-a îmbibat prea multă apă în ea. Mulți dintre noi lăsăm încălțămintea udă sub calorifer pentru a o usca, însă căldura radiată de astfel de dispozitive o poate deteriora. Află în rândurile de mai jos de ce să pui ziare în pantofi și adidași. Cum poți să scapi de umiditatea excesivă.

De ce să pui ziare în pantofi și adidași

Toamna și iarna, când afară plouă sau umiditatea este foarte ridicată, încălțămintea se poate uda foarte ușor. Mulți dintre noi încercăm să ne uscăm pantofii lăsându-i sub calorifer sau pe sobă. Însă aceasta nu este o modalitate potrivită de a usca papucii. Încălțămintea delicată, dar și cea din cauciuc se poate deteriora rapid din cauza căldurii.

Există multe alternative cu ajutorul cărora putem să scăpăm de excesul de umiditate. Una dintre ele presupune folosirea orezului. Dacă putem pantofii uzi într-o cutie cu orez, acesta va absorbi excesul de umiditate. Este una dintre calitățile pe care le prezintă cereala.

Un alt truc despre care probabil nu ai auzit până acum este folosirea ziarului. Când te confrunți cu un exces de umiditate, filele de ziar te pot ajuta să usuci rapid pantofii. Află mai jos ce trebuie să faci pentru a scăpa de umiditatea din încălțăminte.

În primul rând, înainte de a apela la modalități de uscare, trebuie să ne asigurăm că papucii sunt curați. Cu ajutorul unui săpun și a unei cârpe, îndepărtăm murdăria acumulată pe aceștia. Apoi, încălțămintea trebuie ștearsă de excesul de apă.

Cum poți să usuci pantofii cu file din ziar

Putem trece la pasul următor, care implică folosirea ziarului. Este foarte important să alegem file din ziar cu cât mai puține informații sau care să fie redactate cu cerneală închisă la culoare. În acest fel, încălțămintea nu se va păta. Dacă aveți pantofi din piele de căprioară este recomandat să fiți foarte atenți pentru că se pot păta rapid.

Din filele de ziar formăm bile de hârtie, pe care le introducem ulterior în papuci. Acestea trebuie să fie așezate pe toată lungimea tălpii, dinspre vârf spre călcâi. La final, după ce am pus bile de ziar înăuntrul pantofilor, îi înfășurăm pe dinafară tot cu file de ziar. Pentru ca acestea să nu se desprindă le putem lega cu un elastic sau cu o sfoară.

Dacă aveți suspiciuni cu privire la filele de ziar, puteți folosi hârtie de măcelărie sau hârtie de împachetat. Acestea nu prezintă risc de pătare a pantofilor și vor ajuta la fel de bine la uscarea lor.

Citește și: Cum se curăță pantofii din piele întoarsă cu bicarbonat de sodiu. Secretul știut de puțină lume

Încălțămintea trebuie așezată într-o zonă foarte bine ventilată. Este recomandată verificarea ei în decurs de două ore. Dacă filele de ziar sunt prea ude, le putem schimba cu altele uscate.