15 sept. 2020 | 14:52

Cum se curăță pantofii din piele întoarsă cu bicarbonat de sodiu. Secretul știut de puțină lume

Știri generale
Cum se curăță pantofii din piele întoarsă cu bicarbonat de sodiu. Secretul știut de puțină lume
Cum să cureți pantofii din piele întoarsă cu bcarbonat de sodiu?

Pantofii din piele întoarsă sunt în categoria celei mai pretențioase încălțăminte. Cum poți să o cureți mai ușor? Ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu și încă un ingredient pe care toată lumea îl are în casă. Secretul e știut de puțină lume.

Cum să cureți pantofii din piele întoarsă cu bcarbonat de sodiu?

Ai încălțăminte din piele întoarsă pe care nu știi cum să o cureți așa cum ar trebui? Ai o opțiune naturală, care nu este un produs chimic, ieftin și foarte eficient. Deși este accesibilă tuturor, foarte puțini oameni știu de el. Același truc se pretează și altor obiecte vestimentare sau accesorii precum: mânuși sau genți tot din același material.

Principiul de bază este delicatețea și o mai mare grijă la aceste obiecte. Este important de știut că pielea întoarsă nu preferă umiditatea, așa că trebuie să usuci suprafața înainte de a o curăța ca la carte. Nu achiziționa perii tari, ci unele speciale pentru acest scop, cu păr moale și care îndepărtează ușor praful și murdăria.

De asemenea, există un burete special cu textura unei radiere care te va ajuta să elimi petele și dungile de pe accesorii sau încălțăminte. Dacă nu găsești accesibile obiectele de curățare din comerț, poți să te folosești de ce ai prin casă sau baie.

O metodă de care nu mulți știu este aceea de curățare cu lapte și bicarbonat de sodiu. Trebuie să amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu cu un pahar de lapte, iar apoi să umezești o cârpă cu amestecul obținut. Stoarce excesul de lichid și apasă preț de câteva secunde pe petele de pe pantofi. Șterge locul umed cu o cârpă uscată și lasă să se usuce.

Metodă rapidă, accesibilă și eficientă pentru curățarea pantofilor din piele întoarsă

Metodă rapidă, accesibilă și eficientă pentru curățarea pantofilor din piele întoarsă

Alte alternative

Același tratament este potrivit pentru orice culoare, chiar și pentru cea deschisă. Oțetul de masă este și el un aliat bun în privința încălțărilor care-ți dau bătăi de cap. Amestecă oțetul cu apă în proporții egale, înmoaie o cârpă moale sau prosop de hârtie și șterge ușor murdăria. Șterge pantofii sau accesoriile cu o cârpă înmuiată în apă și las-o să se usuce.

„Apa. Cum se curăță pantofii din piele întoarsă de sare? Pur și simplu – cu apă! Umeziți o bucată de prosop de hârtie și apăsați pentru câteva secunde pe suprafața sărată. Petele de sare vor fi, de asemenea, bine îndepărtate de radiera menționată mai sus.
Făină sau talc. Pete uleioase pe pielea întoarsă? Încercați să presărați petele cu făină sau talc și lăsați deoparte pentru câteva ore. Apoi ștergeți și curățați încălțămintea cu o perie moale. Este, de asemenea, o modalitate bună de a accelera uscarea pantofilor uzi din piele întoarsă”
(Sursa: blog.epantofi.ro)

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Capital.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro