Cum îți usuci rapid pantofii dacă te-a prins ploaia. Cel mai util truc

Cum îți usuci rapid pantofii dacă te-a prins ploaia. Cel mai util truc
Cum se usuca pantofii repede

Cum îți usuci rapid pantofii dacă te-a prins ploaia, care este cel mai util truc. Nu există persoană pe care să nu o fi prins-o ploaia, fie că s-a întors de la servici, fie în timpul unei plimbări prin oraș, astfel că a beneficiat de un duș fără voie. La fel s-a întâmplat și cu pantofii, care dacă nu sunt îngrijiți așa cum trebuie vor ajunge să miroasă și să arate urât.

Te-a prins ploaia și ți-ai udat pantofii? Vezi câteva trucuri pentru uscarea lor în siguranță

În acest articol îți vom prezenta câteva trucuri care îți vor fi de mare folos atunci când te vei alege cu pantofii uzi din cauza ploii. Aplicând aceste trucuri încălțămintea ta va rămâne la fel de frumoasă și, în plus, nu va prinde miros de mucegai.

Cel mai bun lucru pe care îl putem face când ajungem acasă cu picioarele ude este să ne scoatem repede pantofi umezi, pentru că menținerea picioarelor reci și umede pentru o perioadă lungă de timp poate provoca infecții sau răceli.

Multora nu le mai arde să își îngrijească pantofii după un astfel de episod, însă noi vă prezentăm câteva soluții foarte rapide, ieftine și simple.

Soluția uscătorului

Acest remediu este indicat doar dacă pantofii tăi sunt din material textil, dacă au piele, cel puțin în unele secțiuni, nu trebuie să-i usuci în acest mod. Slăbiți șireturile și legați pantofii împreună, puneți-i cu vârful în jos în uscător ținând șireturile de partea superioară a ușii și închideți ușa.

Metoda orezului

Așa cum procedăm cu telefonul mobil atunci când îl scăpam în apă, îl punem într-o pungă cu orez, la fel se procedează și în cazul pantofilor. Pune pantofii cu suficient orez într-o pungă de plastic și lasă-i acolo peste noapte.

Trucul ziarului

Dacă te-a prins ploaia și încălțămintea ta s-a udat, atunci când ajugi acasă nu trebuie să faci altecava decât să o umpli cu ziare până la refuz. Este indicat să verifici la 2-3 ore ce se întâmplă. Dacă ziarele s-au umezit le poți schimba cu altele.

Usucă-ți pantofii cu ventilatorul

La fel ca și soluția cu uscătorul, îți poți agăța pantofii în fața unui ventilator pentru a se usca rapid. Aveți mare grijă ca șireturile să nu ajungă în lamelele ventilatorului. De asemenea, nu lăsați prea mult timp pantofii în fața ventilatorului, pentru că vor deveni prea tari, adică incomozi.

Soluția bicabonatului de sodiu

Se presară bicarbonat de sodiu peste încălțăminte și se lasă câteva ore să acționeze. Bicarbonatul nu numai că va usca pantofii, dar va face să dispară și mirosul urât al acestora.