De ce să pui pâine uscată în oala unde fierbi varza. Secretul știut de gospodine

De ce să pui pâine uscată în oala unde fierbi varza. Secretul știut de gospodine
De ce se pune in oala in care fierbe varza paine uscata

Pâinea uscată este un ingredient cheie în prepararea mai multor feluri de mâncare. La fel ar trebui să fie și atunci când se prepară varză. De ce se pune pâine uscată în oala în care se fierbe varza, este trucul culinar pe care ar trebui să-l cunoască toate gospodinele.

Cum se gătește o varză ca la carte. De ce este bine să pui în cratiță o bucată de pâine uscată

Unul dintre cele mai populare preparate în România este varza la cuptor, fie murată sau dulce. De asemenea, fie că este preparată cu carne sau fără, acest fel de mâncare este extrem de gustos și are mai multe beneficii.

Există însă un truc pe care puține gospodine îl cunosc, și anume, cel care în oala în care este fiartă varza sau deasupra ei se pune pâine uscată.

Pentru ce este util trucul cu pâinea uscată

Acest truc te va ajuta să scapi de mirosul neplăcut atunci când fierbi varza. În plus și mâncarea va deveni mult mai gustoasă. Atunci când se gătește varză se cunoaște faptul că fierberea acestei legume emană un miros care este neplăcut pentru mulți.

Putem evita această problemă foarte simplu. Tot ce trebuie să facem este ca atunci când preparăm varză să punem în oala în care fierbe o bucată de pâine uscată. Aceasta va absorbi mirosul neplăcut.

Trucul, valabil și când se face mâncare de conopidă

La fel de eficient pentru îndepărtarea mirosului neplăcut este și dacă punem pâinea uscată deasupra recipientului. De asemenea, acest truc poate fi aplicat și atunci când se prepară conopidă.

Cum să păstrezi varza

Varza proaspătă albă sau roşie se păstrează foarte bine dacă: se leagă cu sfoară rădăcinile şi se atârnă de o bară, cu cotorul în sus. De asemenea, legumele nu trebuie să se atingă între ele.

Beneficiile verzei pentru sănătatea omului

Varza este leguma cu foarte multe beneficii pentru sănătatea omului. Varza este bogată în fitonutrienți, antioxidanți, vitamine și minerale.

Printre substanțele active care se regăsesc în varză se numără: vitamina C, vitamina A, vitamina K, glutamină, vitamina E, calciu, sodiu, potasiu, fier, fosforacid folic, acid lactic, betacaroten, vitaminele B1, B6 și B9 și iod.

Varza calmează durerea

Nu în ultimul rând, consumul de varză susține sistemul imunitar și poate grăbi vindecarea în caz de răceală, gripă sau alte infecții ale tractului respirator. De asemenea, varza poate calma și durerea, prin aplicarea de comprese cu suc sau foi de varză pe locul cu probleme.