12 iul. 2023 | 16:37

De ce să pui o linguriță de ulei de măsline când fierbi pastele. Trucul e eficient

Sfaturi Culinare
De ce să pui o linguriță de ulei de măsline când fierbi pastele. Trucul e eficient
De ce să pui o linguriță de ulei de măsline când fierbi pastele

Carbonara, spaghete, salată de paste, macaroane cu brânză. Acestea sunt doar câteva dintre felurile de mâncare cu paste care ne pot sătura la masa de prânz sau cină. Pastele sunt un ingredient atât de simplu, care se combină bine cu aproape orice condiment, aromă dorești. Dar haide să vedem cum trebuie acestea fierte, înainte de toate.

Trucuri de fiert pastele

Formula pentru a găti paste pare atât de evidentă. Apă + paste = prânz sau cină, nu-i așa? Dar, uneori, lucrurile ce se presupun a fi simple se dovedesc a fi cele mai dificile.

Pentru a obține pastele perfecte, care să nu fie lipite între ele și nici moi sau tari în centru, necesită ceva precizie și experiență. Și apoi mai sunt și toți ceilalți factori de luat în considerare.

Ar trebui să adăugăm sare în apă? Sau ulei? Dar o clătire cu apă rece la sfârșit? Ei bine, dacă și tu ai gătit vreodată acest preparat, atunci singur ai stat cu grijă constant ca ele să nu se lipească la fierbere.

De ce să pui o linguriță de ulei de măsline

Deși pare un preparat atât de simplu de pregătit, o porție de paste necesită destul de multă atenție, pentru că există riscul să nu mai avem acea farfurie pe care o vedem în meniurile italienilor.

Din nefericire, însă, unele tipuri de paste, cele care nu sunt din grâu dur au tendința de a se lipi atunci când sunt puse la fiert, dar pentru asta gospodinele au găsit un truc magic. Adaugă o linguriță de ulei de măsline la fiert și, în acest fel, împiedică acest lucru.

De partea cealaltă, însă, bucătarii italieni susțin că uleiul afectează aroma și textura finală a pastelor, deoarece creează o peliculă pe acestea care le împiedică să absoarbă sosul, ceea ce poate chiar prelungi timpul de gătire.

Desigur, pe lângă acest truc, există și alte sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când prepari o porție de paste. Ca de exemplu, să respecți timpul de fierbere care înscris pe ambalaj.

Citește și: Ce brânză se pune la pastele carbonara, de fapt. Secretul bucătarilor italieni pentru un gust autentic

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Singura fotografie cu Sfinxul din Bucegi în 1896. Avea mustață și plete. Transformări uimitoare
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”