04 aug. 2022 | 09:51

De ce să pui o felie de pepene în ulei încins. Trucul face furori în întreaga lume

Diverse
De ce să pui o felie de pepene în ulei încins. Trucul face furori în întreaga lume
Care este motivul pentru care gospodinele pun câte o felie de pepene în ulei încins. Află secretul care schimbă toată aroma.

Pepenele – roșu sau galben – rămâne în topul fructelor cele mai iubite și consumate de români în perioada verii. Cu un procentaj de 92 la sută apă, acest fruct poate fi servit sub o mulțime de forme pentru a te răcori, atunci când temperaturile ating valori insuportabile. Pepenele poate fi mâncat simplu, ca oricare alt fruct, sau poate fi folosit chiar pentru a oferi diverse arome altor produse. Nu te-ai gândit niciodată la acest lucru, așa-i? În rândurile următoare îți vom explica ce se întâmplă când pui o felie de pepene în ulei încins. Află câteva trucuri despre consumul de pepene.

De ce să pui o felie de pepene în ulei încins

Există o mulțime de modalități de a consuma pepene în rețete savuroase. Pepenele roșu poate fi preparat alături de alte fructe de sezon sub formă de salată de fructe sau poate fi folosit chiar pentru a oferi un plus de aromă altor produse. Și pepenele galben poate fi folosit în diverse combinații la care, probabil, nu te-ai gândit.

Revenind, consumul de pepene roșu vine la pachet cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este foarte consumat în perioada de vară, când organismul are nevoie să se hidrateze mai mult decât de obicei. Mai ales atunci când valorile termice ating niveluri record. În unele părți ale lumii, pepenele roșu este consumat în forme inedite.

Există un truc care a făcut furori pe internet, după ce a fost făcut public. Totul are legătură, bineînțeles, cu felul în care este consumat pepenele roșu. Acesta poate fi utilizat și pentru a aromatiza diverse produse alimentare. Într-un videoclip devenit viral pe platformele de socializare, se poate observa cum o felie de pepene roșu este folosită pentru a colora și a oferi un alt gust popcornului.

Dacă ești curios să încerci acest truc, tot ce trebuie să faci este să pui o felie de pepene roșu în ulei încins. Grosimea feliei de fruct va depinde de cantitatea de popcorn pe care vei dori să o prepari. Lasă felia de pepene în uleiul încins din tigaia adâncă sau oală pentru câteva secunde, după care adaugă în vasul cu ulei porumbul pe care vrei să-l gătești. Acesta va căpăta o culoare roșiatică și o aromă precum a pepenelui roșu, pus la încins.

Sub ce forme mai poate fi consumat pepenele

Indiferent de tipul de pepene consumat, roșu sau galben, el poate fi servit sub mai multe forme. Chiar dacă acest fruct este unul dulce, poate să fie consumat foarte bine în combinație cu sare și brânză, în salate sau gustări. Așa se mănâncă pepenele cel mai ușor, de fapt, într-o formă care să fie apreciată de toată lumea.

De exemplu, o rețetă mexicană propune alăturarea mai multor fructe și preparate crude pepenelui roșu pentru obținerea unui amestec savuros. Poți adăuga pe bucățile sau feliile de pepene roșu fulgi de chili sau sare condimentată cu chili. Ulterior, se consumă pepenele alături de felii de lime.

La fel de bine poți și să prepari un suc din pepene roșu cu lime, la care să adaugi pudră de chili. Sucul de lime poate fi înlocuit cu câțiva stropi de oțet, potrivit rețetelor mexicane.

Dacă ești fan al pepenelui galben, îți poți prepara cu oțet de orez sau cireșe. În această formă, el poate fi consumat într-o salată verde sau pe un platou cu roșii și ierburi proaspete.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Mănăstirea din România unde o floare creează un peisaj rupt din Rai. Are şi proprietăți tămăduitoare
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro