Cu coajă sau fără coajă, există mai multe modalități de a tăia pepenele roșu în așa fel încât să poată fi servit și consumat în mod elegant. Există tehnici simple, ușor de învățat, care te pot scăpa de multe greșeli atunci când este vorba despre tăierea și depozitarea acestui fruct. Tăierea pepenelui roșu poate fi realizată în funcție de felul în care va fi consumat ulterior acesta: în salate, încorporat în rețete sau sub formă feliată, pe farfurie.
Renunță la modalitatea tradițională de a tăia pepenele roșu, este una dintre greșelile pe care le fac mulți români. Din cauza conținutului ridicat de zahăr și apă pe care îl prezintă, pepenele roșu poate fi dificil de consumat pe farfurie. În altă ordine de idei, o porție de pepene roșu prezintă 25% din cantitatea de vitamina C necesară pentru o zi, 30% din vitamina A și antioxidant licopen.
Există mai multe moduri de a tăia un pepene verde – fără coajă sau cu coajă. În cel dintâi caz, începeți prin a îndepărta o jumătate de centimetru din partea de sus și de jos a pepenelui. Așază pepenele pe una dintre părțile tăiate. Folosind un cuțit, tăiați cu grijă coaja pepenelui, de sus până jos, urmând forma fructului. Tăietura trebuie să aibă o adâncime de aproximativ o jumătate de centimetru.
Îndepărtează bucățile de coajă ale pepenelui până este decojit complet. Când rămâne doar pulpa fructului, tăiați-o în jumătate, pe verticală. Apoi, tăiați din nou fiecare jumătate în două bucăți. Astfel, vei obține patru sferturi de pepene ușor de manevrat și servit.
Ulterior, poți tăia fiecare bucată de pepene roșu în așa fel încât să îi oferi forma și dimensiunea dorită. Cuburile de pepene roșu sunt perfecte pentru a fi folosite în salată de fructe. Ele pot fi, totodată, mâncate separat, ca oricare alt fruct.
Dacă preferi să consumi pepene roșu cu coajă și nu vrei să o îndepărtezi, folosește următoarea metodă de a tăia fructul. Începe prin a tăia pepenele roșu în două jumătăți. Îndepărtează o jumătate de centimetru din partea de sus și de jos a pepenelui, din ambele părți ale fructului.
Implementează în prima jumătate de fruct, prin coajă, bețe folosite pentru frigărui. Așază-le paralel în fruct, formând câte trei sau patru straturi. Așază fructul, cu partea de pulpă, nu de coajă, pe un fund de lemn. Taie, apoi, cu ajutorul unui cuțit, capetele pepenelui roșu.
Ulterior, taie pepenele în bucuri, urmând liniile paralele date de bețele de frigărui. Respectă aceeași metodă pentru a tăia și cealaltă jumătate de pepene roșu. Îl poți servi direct pe băț oricui vrea să se bucure de senzația răcoritoare a fructului.
View this post on Instagram