29 iul. 2023 | 20:08

De ce sa pui neapărat un cartof în apa în care fierbi fasolea. Trucul deștept pe care trebuie să-l știe orice gospodină

Sfaturi Culinare
De ce sa pui neapărat un cartof în apa în care fierbi fasolea. Trucul deștept pe care trebuie să-l știe orice gospodină
De ce sa pui neapărat un cartof în apa în care fierbi fasolea. Trucul deștept pe care trebuie să-l știe orice gospodinăDe ce sa pui neapărat un cartof în apa în care fierbi fasolea. Trucul deștept pe care trebuie să-l știe orice gospodină

Fasolea este unul dintre cele mai îndrăgite alimente, care se pregătește extrem de rapid și are și un gust delicios. Puține gospodine știu, însă, cum să o fiarbă corect. Iată cel mai tare truc, ce te va ajuta să faci un preparat cu care vei atrage toate laudele. Află la ce ajută un cartof pus în apa în care fierbi fasolea.

De ce să fierbi fasolea cu un cartof

Fasolea este o legumă extrem de versatilă, pe care majoritatea românilor o adoră. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate și poate înlocui cu ușurință pâinea sau carnea. Printre cele mai cunoscute tipuri sunt cea albă, Lima, Marina sau Chali, pestriță, roșie sau neagră.

Se gătește ușor, iar gospodinele știu tot felul de trucuri pentru a o fierbe mai ușor. Fie că o lasă la înmuiat o noapte sau o zi întreagă, fie că pun în apă tot felul de ingrediente care grăbesc fierberea, orice truc este util.

O tehnică mai puțin cunoscută a început să devină acum virală. Mai exact, în apa în care fierbi fasolea trebuie să pui un cartof. Dacă schimbi apa de mai multe ori, în ultima apă adaugă un cartof curățat, care va ajuta boabele să rămâne întregi și să se fiarbă uniform, toate devenind moi.

Trucuri pentru cea mai bună fasole

Pentru a obține o fasole delicioasă, alege întotdeauna boabele de cea mai bună calitate. Fasolea proaspătă și de înaltă calitate nu doar că va avea un gust mai bun, ci va și păstra mai bine forma în timpul gătirii.

Înainte de a găti fasolea, este recomandat să o lași la înmuiat în apă rece timp de cel puțin 8 ore sau peste noapte. Acest lucru va ajuta la înmuierea cojii dure și va scurta timpul de gătire. Dacă ești în grabă, poți folosi metoda rapidă de hidratare, aducând fasolea la fierbere timp de 2 minute, apoi lăsând-o să stea în apă fierbinte pentru o oră.

Adaugă sare și piper după gust, însă nu uita de ierburi aromatice și mirodenii care vor aduce un plus de savoare. Cimbrul, oregano, mărarul și boiaua de ardei dulce sunt doar câteva exemple de condimente care se potrivesc de minune cu fasolea.

Adăugarea de sare în apa de gătit a fasolei poate face coaja boabelor să devină tare și să prelungească timpul de gătire. Mai degrabă, adaugă sare în momentul în care fasolea este aproape gata.

După ce fasolea este gătită, las-o să se odihnească timp de câteva minute în apa de gătit, înainte de a o scurge. Acest lucru va ajuta la păstrarea formei și texturii boabelor.