01 mai 2023 | 12:19

Cum se fierbe corect şi rapid fasolea uscată. Ce trebuie să faci după primul clocot

Diverse
Cum se fierbe corect şi rapid fasolea uscată. Ce trebuie să faci după primul clocot
Cum se fierbe corect şi rapid fasolea uscată

Este un preparat de bază pentru români, savurat de generații întregi. Cu toate că nu este deloc complicat de făcut, pentru a fi sigur că vei pune pe masă pentru familie și musafiri un preparat ca la carte, este nevoie să ții cont de câteva reguli, pași pe care să nu îi omiți niciodată. Află, din rândurile de mai jos, cum se fierbe corect și rapid fasolea uscată.

Cum se fierbe corect şi rapid fasolea uscată

Câțiva pași deloc complicați sunt, de fapt, cheia unui preparat ca la carte. Fasolea este unul dintre alimentele cu numeroase beneficii pentru sănătatea organismului uman. Pentru a ne putea bucura de toate efectele sale pozitive, trebuie însă să ținem cont de câteva reguli în momentul în care o preparăm.

Pentru că reprezintă o sursă importantă de magneziu, potasiu, cupru și molibden – compuși cu un rol important în buna funcționare a sistemului nervos, fasolea ar trebui să se regăsească în meniul nostru cel puțin o dată pe săptămână.

Înainte de a o prepara, fasolea boabe trebuie lăsată la îmnuiat. În funcție de soi sau de perioada de timp ce a trecut de când a fost recoltată, hidratarea boabelor poate dura patru, opt, chiar 12 ore. Pentru a scurta intervalul, se pot pune în apă caldă, după ce au fost spălate de două ori înainte. Dacă vom dizolva și o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în apă, vor fi gata în trei sau patru ore.

Te-ar putea interesa și: Când poți recolta fasolea din grădina ta. Sfaturi importante de îngrijire, ce trebuie să faci

Trucuri și sfaturi

După ce ne asigurăm că boabele de fasole s-au hidratat, se trec printr-un jet de apă rece și se îndepărtează cu grijă cojile. Acestea ar trebui să se desprindă singure, fără prea mare efort.

Se pune apoi fasolea la fiert și se lasă să stea în apa clocotindă nu mai mult de cinci minute. După acest interval, se oprește focul, se acoperă vasul cu un capac și se lasă la înmuiat, din nou, de data asta, pentru o jumătate de oră.

După ce trec cele 30 de minute, se aruncă prima apă în care au fiert și se reumple oala cu apă caldă.

Urmează a doua rundă de fierbere, în care boabele de fasole se lasă în apa care dă în clocot în jur de zece minute, apoi se schimbă iar apa.

Dacă vrei să îi dai o aromă aparte, în ultima apă în care fierb boabele poți pune și un morcov, câteva felii de țelină și ceapă.

Te-ar putea interesa și: Ce să nu plantezi niciodată lângă fasole în curtea ta. Recolta va suferi, detaliul de care sigur nu știai

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
„Turnul din Pisa”, varianta din România. Unde se află minunea: „Are o înclinație mai mare decât cel din Italia”
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Când pică Moșii de vară în acest an. Tradiții ce trebuie respectate
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
S-a dat ordin SĂ FIE INTERZIS complet. Nimeni nu ar fi crezut că se va lua o astfel de DECIZIE
Capital.ro
Scandal nou, între Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf! Avocatul antrenorului: "Organele de poliție sesizate vor face cercetări"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro