Multe gospodine sunt în căutare de trucuri care mai de care mai speciale pentru preparatele pe care le gătesc des pofticioșilor din familie. Doamnele vor să îi surprindă pe cei dragi și să le pună pe masă cele mai bune bucate. Cu toate astea, nu multe știu unele secrete folosite de bucătarii profesioniști. Cum să transformi varza călită într-un preparat deosebit? Care este motivul pentru care trebuie să pui lapte în ea?
Varza înăbușită este una din preferatele românilor. Unii o consumă și cu carne, iar alții o preferă cu puțin orez. Multe gospodine sunt în căutare de trucuri care mai de care mai speciale pentru ca rețetele simple să aibă o altă magie. Bucătarii vin acum cu un secret pentru rețeta tradițională ce poate fi transformată în ceva fabulos pentru toți pofticioșii.
Cu siguranță măcar un om drag din familie nu adoră aroma de varză înăbușită care este puțin prea puternică uneori. Acest lucru nu afectează calitatea preparatului, dar reduce pentru unii pofta de mâncare. Experții susțin că dacă adaugi puțin lapte în timpul procesului de preparare poți neutraliza mireasma neplăcută și gustul puțin amar.
Mai exact, pentru un kilogram de varză trebuie să adaugi câte 100 ml de lapte. Poți alege orice produs lactat dorești cu orice conținut de grăsime. De asemenea, pentru cremozitate și o textură mai fină este potrivit să adaugi o bucată mică de unt.
Mai mult decât atât, este recomandat să oprești focul după ce este gata și să o lași să stea cu capacul pus pentru cel puțin 10 minute. În modul acesta toate aromele vor ajunge în bucățile de varză.
Ingrediente:
varză albă – 300 grame,
varză murată – 200 grame,
ceapă – 1 bucată,
cârnați afumați – 2 bucăți,
ulei de floarea soarelui – 2 linguri,
chimen – o linguriță,
sare și piper după gust.
morcovi – 2
boia dulce/boia iute
Mod de preparare: curăță și taie ceapa și morcovul și călește bucățile împreună cu sare și piper. Adaugă la mijlocul procesului cârnații afumați și lasă totul pe foc preț de cel puțin 10 minute. Adaugă varza albă tăiată fin, iar după ce aceasta s înmoaie pune peste varza murată zeama sa și o jumătate de cutie de suc de roșii.
Amestecă totul, iar după 30 de minute la foc minim adaugă o linguriță de chimen și boia dulce sau iute. Stinge aragazul și lasă oala cu capac pentru cel puțin 10 minute pentru ca preparatul își împrumute aromele.