Cât a ajuns să coste varza călită la Târgul de Crăciun din Bucureşti. Preţul e uriaş şi nu e justificat

Cât a ajuns să coste varza călită la Târgul de Crăciun din Bucureşti. Preţul e uriaş şi nu e justificat
Cât a ajuns să coste varza călită la Târgul de Crăciun din Bucureşti. Românii se plâng că prețul e uriaș și nejustificat.

Încă de la sfârșitul lunii noiembrie, în Capitală e atmosferă de sărbătoare. Locuitorii Bucureștiului se pot bucura de evenimentele organizate în Piața Constituției. Aici se susțin concerte live, s-au deschis patinoarul, caruselul, roata panoramică și se poate mânca pe îndestulate. Totuși, nu la prețuri neapărat rezonabile. Află în rândurile de mai jos cât a ajuns să coste varza călită la Târgul de Crăciun din Bucureşti.

Cât a ajuns să coste varza călită la Târgul de Crăciun din Bucureşti

La sfârșitul lunii noiembrie, Târgul de Crăciun din București 2022 și-a deschis porțile atât pentru locuitorii Capitalei, cât și pentru turiștii străini. Spre deosebire de anul trecut, când evenimentele au fost susținute cu puțini oameni, de această dată în Piața Constituției își fac apariția mulți turiști. Atât copiii, cât și adulții se bucură de o reală atmosferă de sărbătoare.

Totul, în schimbul unor costuri semnificative. Prețurile, în anul curent, la Târgul de Crăciun din Bucureşti au crescut surprinzător de mult. Un bărbat care a ales să mănânce de Ziua Națională a României în Piața Constituției a dezvăluit câți bani a trebuit să scoată din buzunar pentru o porție de ciolan cu varză călită, cartofi prăjiți și niște șorici.

Românul a publicat pe platforma socială TikTok un videoclip în care se poate observa nota de plată a meniului. Costul plătit pentru porția de varză călită este cel puțin surprinzător și nejustificat. Potrivit materialului cu pricina, un kilogram de varză călită prezintă un preț nu mai mic de 70 de lei.

Costul porției de varză călită – și nu numai – este nejustificat, acuză consumatorii. Mai ales în circumstanțele în care varza proaspătă se vinde, în magazine și supermarketuri, cu doi lei kilogramul. Pe lângă varza călită, kilogramul de cartofi prăjiți costă 70 de lei, iar ciolanul afumat costă 140 de lei/kilogram.

Cât costă alte produse alimentare la Târgul de Crăciun din București

Nici paharul de vin fiert și nici ciocolata caldă nu sunt mai ieftine, în acest an, la Târgul de Crăciun din București. Prețurile sunt foarte mari – nu numai în comparație cu alte târguri din țară, ci și în comparație cu anii trecuți. Costurile sunt, cu adevărat, de lux.

De exemplu, un pahar de vin fiert costă 10 lei. Țuica fiartă se vinde, la tarabele de Crăciun din Piața Constituției, tot cu 10 lei. O apă plată sau minerală prezintă un preț nu mai mic de 8 lei.

În rândurile de mai jos, îți prezentăm ce alte costuri prezintă produsele alimentare vândute la Târgul de Crăciun din București:

 • chicken box (5 crispy strips, 5 aripioare picante, chips, sos) – 55 de lei;
 • meniu de aripioare picante cu chips și sos – 35 de lei;
 • meniu crispy strips (4 crispy, chips, sos) – 35 de lei;
 • porumb fiert, 10 lei, burgeri, midii, șorici de porc – 15 lei;
 • pomana porcului – 25 lei;
 • sandwich cu cârnăciori – 25 de lei;
 • pastramă de oaie – 45 de lei;
 • sărmăluțe cu mămăligă – 30 de lei;
 • rahat turcesc – 9,5 lei/ 100 grame;
 • ciocolata de casă fără zahăr, cu nucă sau alune – 75/Kg;
 • cozonac de post – 69 de lei/Kg;
 • baclava cu nucă – 8 lei/100 grame.
Urmăriți Playtech.ro și pe