14 aug. 2022 | 10:56

De ce să pui frunze de vişin în murături. Secretul pe care doar gospodinele isteţe îl ştiu 

Diverse
De ce să pui frunze de vişin în murături. Secretul pe care doar gospodinele isteţe îl ştiu 
Este un truc pe care doar bunicile il stiu

Fie că te pricepi la murături sau abia ai descoperit cum se pun și vrei să ai castraveți murați pentru iarnă, există câteva trucuri care te vor ajuta pentru orice fel de legume vrei să murezi. Castraveții sunt cei mai populari, însă poți pune gogoșari, gogonele sau conopidă la murat.

Cum trebuie să pui murăturile

S-ar putea ca bunica ta să fi pus niște frunze de cireș sau de strugure în butoaie împreună cu castraveții ei, ceea ce este un mod natural de a încuraja procesul de conservare, deoarece aceste frunze au taninuri în ele.

Adaugă frunze de vișin în murături pentru a păstra textura crocantă și pentru a da o aromă deosebită murăturilor, în special castraveților.

Poți adăuga și frunze de alun în murături. Un sfat foarte important este să nu uiți de crenguțele de mărar și de boabele de piper, esențiale pentru aromă.

Rețetă de castraveți murați

  • 1 litru de apă
  • 4 linguri de sare mare pentru murături
  • 1 kilogram de castraveți
  • 4-5 căței de usturoi curățați de coajă
  • Condimente de casă pentru murături
  • 2 linguri de boabe de piper negru
  • 2 linguri de semințe de muștar
  • 2 linguri de semințe de coriandru
  • 2 linguri de semințe de mărar
  • 2 linguri de boabe de condimente
  • 1 lingură de fulgi de piper roșu zdrobit
  • 10-12 frunze de dafin, mărunțite
  • 5 frunze de vișin

Mod de preparare

Într-o cratiță medie, se combină apa și sarea. Se aduce la fierbere și se încălzește până când sarea este complet dizolvată. Dă deoparte și lasă saramura să se răcească complet înainte de a o folosi.

Spală un borcan de un sfert de litru cu gura largă și lasă-l să se usuce.

Spală bine castraveții. Pune-i în borcanul curat, împreună cu cățeii de usturoi și condimentele pentru murături. Toarnăi saramura răcită peste castraveți. Bate ușor borcanul pe tejghea pentru a așeza castraveții și pentru a elimina eventualele bule de aer.

Pune un pătrat mic de pânză sau un prosop curat peste borcan și fixează-l cu un elastic. Așează borcanul pe o farfurie mică sau pe o farfurioară și ține-l într-un colț al bucătăriei care este răcoros și ferit de lumina directă a soarelui.

Verifică borcanul în fiecare zi pentru a te asigura că castraveții rămân scufundați în saramură. După o săptămână, scoate un castravete și gustă. Dacă îți place nivelul de acreală pe care l-a atins castravetele, scoate pânza, pune un capac pe borcanul mare și mută-l la frigider.

Dacă vrei să se acrească în continuare în continuare, lasă-l să mai stea câteva zile. Murăturile își pot continua procesul de fermentare timp de până la trei săptămâni.

Vor rezista până la un an în frigider.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro