De ce să pui frunze de dafin în borcanul sau punga cu făină. Trucul pe care toate gospodinele trebuie să îl ştie

De ce să pui frunze de dafin în borcanul sau punga cu făină. Trucul pe care toate gospodinele trebuie să îl ştie
De ce să pui frunze de dafin în punga cu făină. Metode prin care poți ține departe insectele de făina din bucătărie.

Făina este unul dintre produsele de bază din bucătărie. Modul în care este depozitată este crucial pentru starea în care se prezintă. Iar asta, în mare parte, din cauza dăunătorilor care pot afecta semnificativ acest produs. Chiar dacă menții curățenie în bucătărie, este foarte posibil ca, uneori, să ai de furcă cu tot felul de insecte. Poți evita astfel de situații, fiind atentă la felul în care păstrezi făina. Află în rândurile de mai jos de ce să pui frunze de dafin în punga cu făină.

De ce să pui frunze de dafin în punga cu făină

Dintre toate produsele de bază din bucătărie, făina și zahărul sunt cele mai predispuse la infestarea cu insecte sau tot felul de dăunători. În articolul de astăzi, vom aborda strict problema făinii. Cheia pentru a preveni astfel de situații este să te asiguri că făina este depozitată în mod corespunzător, imediat după ce ai cumpărat-o de la magazin.

Întotdeauna trebuie să te ferești de făina al cărei ambalaj prezintă rupturi sau găuri. Totuși, cartonul, hârtia și/sau plasticul nu vor ține mereu departe insectele de acest produs. Prin urmare, se recomandă ca după achiziționarea sa, să fie transferat într-un recipient de sticlă.

Multe gospodine țin făina într-o pungă. Această metodă de depozitare nu este recomandată. Însă dacă insiști să o păstrezi astfel, pune în punga cu făină câteva frunze de dafin. Ele vor menține insectele departe de făină. Poți să folosești același truc și în cazul borcanului cu făină, dacă vrei să te asiguri că nu va fi invadat de insecte.

Cum se depozitează corect făina, de fapt

De asemenea, este recomandat să păstrezi făina pe rafturi uscate. Sau, într-un dulăpior care să nu prezinte umiditate sau produse neambalate. Acestea atrag insectele. Astfel, riști să nu mai poți folosi, ulterior, făina. Înainte să cumperi alte produse noi, asigură-te că nu le mai poți folosi pe restul. Nu-ți fă un obicei din a depozita diverse produse în cămară.

Poți depozita făina și într-un recipient de metal. Acesta este foarte rezistent și, atât timp cât este bine închis, nu ar trebui ca produsul să fie în pericol. Dacă ai îngrijorări privind starea în care se află făina în ambalajul original, este recomandat să nu o folosești.

Înainte de a utiliza făina, indiferent de unde ai cumpărat-o, este recomandat să o cerni de cel puțin două ori. Această metodă ajută la îndepărtarea impurităților din amestec. Mai mult, făina cernută face prăjitura sau tortul să fie mai pufos.