De ce trebuie să ții făina în frigider, de fapt. Secretul pe care îl cunosc puține gospodine

De ce trebuie să ții făina în frigider, de fapt. Secretul pe care îl cunosc puține gospodine
Cum trebuie să fie făina depozitată într-un mod corect

Făina se poate găsi în orice locuință, chiar dacă nu se gătește prea mult. Pe lângă bicarbonatul de sodiu și alte ingrediente esențiale, aceasta este extrem de folositoare, însă puțini știu că trebuie să fie ținută la frigider. Abia acum s-a aflat secretul care o să te salveze de acum încolo!

De ce nu este bine să lași făina la temperatura camerei prea mult timp, de fapt

Faina este ținută în camară sau într-un dulap din bucătărie, la fel ca și alte ingrediente. În momentul în care mergi la magazin pentru a cumpăra așa ceva, este evident că o găsești pe raft, la temperatura camerei, așa că optezi pentru același mediu și atunci când vine vorba despre locuința ta.

Totuși, făina poate să fie folosită timp de 3-8 luni dacă este ținută la temperatura camerei, așa că este bine să schimbi puțin modul de depozitare la care recurgi ori de câte ori este vorba de acest ingredient. Astfel, o să poți să economisești bani și să nu mai cumperi făină o perioadă îndelungată.

Făina se păstrează mai bine în frigider

Trucurile geniale sunt la mare căutare, mai ales pentru că mulți români scapă de probleme dacă recurg la câteva secrete. Trebuie să știi că poți depozita făina și în alte locuri, nu neapărat în dulap, iar aceasta o să rămână intactă mai mult timp, fără să mai cumperi alte produse.

Mai exact, o poți depozita în congelator dacă vrei ca aceasta să reziste timp de ani de zile. Totuși, este necesar ca făina să fie pusă într-un recipient sigilat pentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute. În frigider, ea rezistă timp de un an, așa că o poți ține la rece pentru a te bucura de ea mai mult timp.

Făina albă rezistă cel mai mult, în timp ce făina integrală de grâu se poate strica mult mai repede. Motivul? Modul în care aceste ingrediente sunt procesate poate să producă foarte multe schimbări atunci când vine vorba despre rezistența de care dau dovadă în timp.

Cum îți dai seama dacă făina mai este bună

În cazul în care ai uitat când ai cumpărat făină ultima dată, trebuie să cauți semne de mucegai sau gândaci. De asemenea, acest ingredient poate să prindă un miros bizar, acru, de mucegai sau creioane colorate, potrivit lifehacker.com.

Făina nu are un miros specific dacă este bună, așa că trebuie să o arunci dacă ți se pare că există o aromă bizară. Nu uita că ea se păstrează mult mai bine la frigider, însă trebuie să o verifici din când în când pentru a nu avea probleme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI