De ce să pui castraveții la murat vara. Secretul știut de gospodinele care stau la casă

De ce să pui castraveții la murat vara. Secretul știut de gospodinele care stau la casă
De ce sa pui castravetii la murat vara

Te-ai gândit vreodată să pui castraveții la murat pe timp de vară? Gospodinele și gospodarii din mediul rural au dezvăluit cel mai mare secret din bucătărie. De ce nu este nevoie să aștepți sezonul tomnatic pentru a pune murăturile în saramură și oțet. Trebuie să încerci și tu asta.

De ce să pui castraveții la murat vara

Când vine toamna, toate gospodinele se pregătesc pentru a pune murăturile pentru sezonul rece. Fie că este vorba despre castraveți, gogoșari, gogonele, conopidă sau varză, româncele și românii deopotrivă își aranjează borcanele pentru a pune legumele la murat pentru lunile de iarnă.

Cu toate acestea, anumite gospodine din mediul rural au dezvăluit un truc genial din bucătărie. Cum să pui castraveșii la murat încă din timpul verii. Conform specialistelor, acestea vor avea același gust senzațional și se vor putea depozita mai ușor în pivniță, cămară sau alte spații răcoroase. Iată care sunt ingredientele necesare pentru a pune castraveții la murat.

Ingrediente:

  • castraveți
  • 3-4 căței de usturoi
  • lăstari de vișin
  • țelină
  • cuișoare
  • soluție de apă cu sare (30 grame sare la un litru de apă)
  • frunze de mărar

Mod de preparare:

Acum că am pregătit ingredientele, tot ce trebuie să facem este să ne apucăm de rețeta propriu-zisă. Mai întâi, se spală foarte bine castraveții. Lăstarii de vișin, frunzele de mărar se clătesc sub un jet de apă.

Pentru a pregăti borcanul în care vor sta castraveții în saramură, trebuie să punem pe fundul recipientului o floare de mărar, cei doi căței de usturoi și un lăstar de vișin lung de 5-10 centimetri. În continuare trebuie să aranjăm castraveții în așa fel încât să încapă toți în interiorul borcanului.

La mijlocul borcanului, gospodinele spun să punem încă o floare de mărar și o bucată de lăstar de vișin. Punem restul de castraveți până când se umple borcanul, la suprafața căreia vom adăuga încă o floare de mărar, un lăstar de vișin și o tulpină de țelină.

În continuare vom pune cinci sau șapte cuișoare, pentru a-i da un plus de gust. Adaugă soluția de sare pentru a completa saramura de castraveți. Nu uita să închizi borcanul cu un capac ermetic. Acest ultim pas este foarte important pentru ca saramura să se închege.

Trucul pe care toate gospodinele îl aplică: pentru ca fermentația să se accelereze, tot ce trebuie să faci este să pui borcanul cu murături din prima zi în lumina soarelui, în curte sau pe balcon. A doua zi, borcanul se mută la semiumbră. După cinci zile castraveții vor putea fi mâncați.