De ce să pui boabe de orez în șifonier. Trucul genial pe care trebuie să-l afli imediat și tu! Orezul este un ingredient valoros din care se pot pregăti feluri principale de mâncare savuroase și deserturi delicioase. Dar orezul poate fi folosit în mai multe moduri, nu doar în alimentație. Iată la ce mai poate fi folosit!
Mai mult de jumătate din populația globului folosește orezul ca aliment de bază, iar în zona în care orezul face parte din dieta zilnică s-a dezvoltat un adevărat cult pentru această cereală care reprezintă un ingredient de bază mai ales în bucătăria asiatică și africană. Însă orezul are mai multe utilizări, nu doar ca aliment.
Spre exemplu știai că dacă pui o cană de orez în șifonier te va ajuta foarte mult? Ei bine, dacă recurgi la acest truc, hainele tale nu vor mai căpăta un miros neplăcut. Ai nevoie de o cană de orez, de puțin ulei esențial, un bol, o bucată de pânză și o bandă elastică. Se pune vasul cu orez undeva în dulapul cu haine, apoi se înlocuiește după o lună.
Un truc popular cu orez îți poate salva telefonul mobil, în cazul în care l-ai scăpat în apă. Trebuie numai să îl desfaci rapid, să îl ștergi bine cu șervețele de hârtie, după care să pui componentele într-un bol plin de orez. Boabele de orez pot să absoarbă umezeala din interiorul telefonului, astfel că a doua zi aparatul poate funcționa iar.
Dacă nu știai, orezul te poate ajuta să-ți cureți mai rapid și mai bine, de petele de cafea și mirosuri de lapte, ceai sau cafea. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva linguri de orez în termos, să torni puțină apă caldă și să agiți bine. Lasă orezul în termos pentru câteva ore, apoi agită iar. La final, clătește bine!
Cuțitul blenderului și boabelor de orez
Cuțitul blenderului se poate ascuți cu ajutorul boabelor de orez. Trebuie să procedezi astfel: să pui câteva linguri de orez în blender, să pornești aparatul cel mult un minut și să simți că lamele cuțitului sunt mai tăioase. În plus, boabele de orez nu se strică și se pot refolosi.
Când vrei să prăjești carne sau cartofi, dar nu știi exact cum poți măsura temperatura uleiului, poți pune uleiul pe foc și poți arunca în el două boabe de orez. Când boabele încep să sfârâie, uleiul a ajuns la temperatura optimă ca să prăjești carnea.