A pus coji de portocale cu puțină apă în blender și apoi a turnat în curte. Ce a observat a doua zi este incredibil

A pus coji de portocale cu puțină apă în blender și apoi a turnat în curte. Ce a observat a doua zi este incredibil
A pus coji de portocale cu putina apa in blender si apoi a turnat in curte. Ce a observat a doua zi este incredibil

O gospodărie trebuie întreținută cu mult efort, cu muncă, spor și drag, pentru ca treburile să nu pară atât de grele, iar casa, curtea și grădina să arate mereu impecabile. Iată câteva dintre cele mai utile trucuri pentru a avea o casă curată și îngrijită.

Ce se întâmplă dacă pui coji de portocale cu apă în blender și apoi torni prin curte

Bătrânii au o vorbă din popor care spune că atunci când ai o gospodărie, o casă la curte, întotdeauna găsești ceva de făcut. Fie că avem grijă de grădină, de curtea exterioară sau de interiorul casei, există anumite trucuri și secrete pe care gospodinele le pun în practică pentru ca totul să fie în regulă.

Un astfel de truc incredibil constă în eliminarea insectelor și a gâzelor din curte folosind doar câteva coji de portocală. Da, ați citit bine. Cu toții știm că citricele sunt extrem de sănătoase de consumat, datorită faptului că ele conțin vitaminele B și C si aduc un aport sănătos de nutrienți organismului nostru.

Însă, portocalele nu sunt bune doar de mâncat, ci au și alte întrebuințări potrivite pentru punerea la punct a gospodăriei. De exemplu, portocalele și mandarinele pot funcționa pe post de odorizant de baie.

Cum scăpăm de insectele enervante în doar 2 zile cu ajutorul cojilor de portocală

Tot ce trebuie să faci este să cureți câteva fructe și să așezi cojile pe o farfurie sau într-un coșulet de lemn pe care apoi să-l pui în baie pe etajeră. Aroma plăcută a citricelor va inunda baia și te va scăpa de mirosurile neplăcute.

Pentru a scăpa de furnici și de celelalte insecte enervante din curte sau grădină, tot ce trebuie să faci este să înmoi o mână de coji uscate de portocale în apă, iar peste câteva ore, să amesteci conținutul cu ajutorul unui blender. Apoi, toarnă amestecul la baza culturilor care nu vrei să fie deranjate de furnici.

Descoperă colonia de dăunători din mijlocul grădinii și împrăștie soluția peste mușuroi. Potrivit grădinarilor, acest truc este foarte eficient, iar rezultatele se vor vedea în două sau trei zile.

Pe de altă parte, atunci când vrem să scăpăm de anumiți dăunători cruciferi, tot ce trebuie făcut este să preparăm o infuzie alcătuită din 10 litri de apă, un pahar de coji de portocale uscate și fârâmițate. După ce e gata, las-o să stea timp de 3-4 zile și, apoi, stropește varza pentru a împiedica gărgărițele să depună ouă pe frunze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI