De ce să pui 3 pietre în oală când faci zacuscă. Trucul genial care funcționează mereu

De ce să pui 3 pietre în oală când faci zacuscă. Trucul genial care funcționează mereu
Motivul pentru care e bine să pui trei pietre în oala cu zacuscă.

Gospodinele prepară mai ales la început de toamnă bunătățile pentru cămară. Românii adoră să aibă pentru sezonul rece: murături, tocană de legume, zacuscă de pește și zacuscă de legume. Preparatul din urmă este de nelipsit din locuințele tuturor. Un truc special pentru această rețetă are în prim-plan trei pietre. Care este motivul pentru care trebuie să le pui în oala în care gătești amestecul de legume tocate? Cu siguranță bunicii știu de metoda aceasta veche.

Truc pentru zacuscă: de ce e bine să pui 3 pietre în oală?

Zacusca este nelipsită din cămara românilor. Majoritatea gospodinelor s-au apucat să o prepare și să o pună la borcane la finalul verii. Cu toate astea, cele mai pricepute bucătărese știu că legumele cărnoase și cu o aromă mai puternică sunt la început de toamnă.

Treburile în bucătărie abia au început pentru doamnele care vor să pregătească aceste produse tradiționale pentru sezonul rece. Un truc vechi special pentru zacusca de legume este știut mai ales de bunici. Cele mai multe puneau în oala cu amestecul de legume trei pietre.

Acestea trebuie să fie spălate și dezinfectate înainte de a fi introduse în mâncare. Cu siguranță metoda pare una ciudată pentru unii, dar te va ajuta să nu mai stai cu grijă. Mai exact, pietrele împiedică zacusca să se lipească de fundul oalei. Nu trebuie să te mai temi că un strat din preparat va rămâne în recipient. De asemenea, nu contează dacă nu amesteci des în zacuscă.

Rețetă țărănească pentru zacuscă

Se spune că zacusca este mâncarea studenților pentru că este ieftină și ține de foame. Aceasta poate fi folosită și ca o bază pentru diverse tocănițe.

Poți să adaugi în aceasta mai mult sos și câteva bucăți de carne, iar mai apoi să aștepți să scadă. Este recomandat să nu te abați de la rețeta originală și să respecți întreg procesul pentru ca mâncarea ta să iasă ca la carte.

Cu siguranță, invitații tăi și familia vor aprecia bucatele pe care le pui pe masă. Ai mai jos ingredientele de care ai nevoie pentru zacuscă de legume. Fierbe și toacă mărunt toate legumele, iar mai apoi pune totul pe foc.

  • 5 kg de vinete proaspete
  • 3 kg de gogoșari roșii, încercați să îi alegeți să nu fie verzi
  • 1 kg de ceapă galbenă
  • 1 căpățână de usturoi
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 50-70 g sare, după gustul fiecăruia
  • 3-4 frunze de dafin
  • 1 lingură de piper proaspăt râșnit
  • 500 ml bulion sau 1 kg de roșii proaspete
Urmăriți Playtech.ro și pe