De ce să presari coji de portocale în grădină, în luna august. Trucul te scapă de o problemă uriașă

de: Andrei Simion
10 08. 2024

Pe perioada verii, din păcate, grădinile sunt asediate de o varietate de dăunători. Din acest motiv, spun experții, e nevoie demăsuri drastice pentru a scăpa de ele. Acesta este unul din motivele pentru care trebuie să presari coji de portocale în grădină, în luna august, și nu numai. Vorbim, așadar, de trucul care te scapă de o problemă uriașă.

Află care este trucul care te scapă de o problemă uriașă

Dacă stai la curte, știi că vara, și mai ales în această perioadă, grădina ta este invadată de insecte, și dăunători. Pe lângă toate astea, dacă mai ești și fericitul posesor al unor pisici, atunci ai rețeta competă a unui potențial dezastru în grădină.

Pisicile, cunoscute pentru natura lor imprevizibilă și comportamentul lor teritorial, pot face destul de dificil să fie ținute departe de spațiile de grădină. Acești intruși sunt cunoscuți pentru faptul că ronțăie plante, le dezrădăcinează și apoi folosesc grădinile ca toalete personale.

Ele își delimitează domeniul lăsând în urmă feromoni prin murdărire și urinare și vor continua să revină atât timp cât își pot detecta propriul miros.

În întâmpinarea unor astfel de situații, spun experții, este bine să știi care este trucul care te scapă de această problemă uriașă, iar asta implică folosirea cojilor de portocale.

De ce să presari coji de portocale în grădină, în luna august

Pentru a descuraja pisicile în această lună, experții în grădinărit sugerează folosirea aromei de portocale. Experții recomandă să pui coji de portocale în jurul plantelor și în orice zonă pe care dorești să o păstrezi ferită de pisici.

Specialiștii spun că pisicile urăsc aromele de citrice, așa că, dacă presari coji de portocale în grădină, le poți alunga eficient. Principiul este simplu.

Pisicilor nu le place mirosul fructelor și, prin urmare, vor părăsi zona. În plus, această metodă este o alternativă mai blândă pentru a ține pisicile la distanță fără a le face rău. În cazul pisicilor care s-au confruntat anterior cu acest miros puternic, acestea pot manifesta o aversiune și mai pronunțată față de mirosurile de citrice.

Cojile de lămâie sunt un substitut viabil

Dacă nu ai coji de portocale la îndemână, cojile de lămâie sunt un substitut viabil, deoarece emit și ele un parfum de citrice. Amintiți-vă doar să reîmprospătați periodic cojile odată ce s-au uscat și și-au pierdut potența.

Pe lângă faptul că țin pisicile la distanță, cojile de portocale sunt perfecte datorită conținutului lor ridicat de vitamine, oferind o sursă naturală de nutrienți pentru a stimula compostul.

Chiar și fără o grămadă de compost, puteți profita de beneficiile acestor coji bogate în nutrienți prin crearea unui îngrășământ de casă pentru a hrăni plantele, cum ar fi hortensiile și trandafirii.