A pus coji de portocale cu sare în frigider și le-a lăsat câteva ore. Nu i-a venit să creadă ce a urmat

A pus coji de portocale cu sare în frigider și le-a lăsat câteva ore. Nu i-a venit să creadă ce a urmat
Cum scapi de mirosul neplacut din frigider cu portocale

Atunci când vine vorba de anumite trucuri pentru curățarea sau împrospătarea casei, gospodinele știu la ce ingrediente să apeleze cu încredere. Ce se întâmplă atunci când pui coji de portocale cu sare în frigider.

Cum scapi de mirosurile neplăcute din casă cu portocale și sare

După ce mâncăm cojile de portocale avem tendința de a le arunca, dar gospodinele ne sfătuiesc să le păstrăm deoarece le putem folosi la multe alte lucruri prin gospodărie. De exemplu, cu toții știm că portocalele au un miros fructat foarte puternic și plăcut.

Aceste citrice pot fi folosite pentru a înlătura mirosurile neplăcute din casă și din frigider. Cojile de portocale se pot pune într-un bol și se pot pune în baie, pe pervaz, pentru a da un miros fresh încăperii. De asemenea, pentru a scăpa de izurile de ceapă sau alte mirosuri neplăcute din interiorul frigiderului ne putem folosi din nou de portocale.

Tot ce trebuie să faceți este să scoateți coaja de la o portocală, în interiorul căreia să puneți o linguriță de sare. Puneți bolul în frigider și lăsați acolo peste noapte. Aromele neplăcute vor dispărea în doar câteva ore.

Un alt truc genial este să folosim portocala pe post de apărător natural împotriva țânțarilor. Acest secret se folosește pe timp de vară în grădină, acolo unde insectele ne dau bătăi de cap. Tot ce trebuie să faceți este să frecați o jumătate de portocală de piele, iar acest lucru vă va proteja de mușcăturile de țânțari.

Cum scapi de melci folosind coji de portocale

Nu doar baia și bucătăria pot fi reîmprospătate datorită portocalelor. Atunci când rămâi fără parfum de cameră, cojile de portocale pot ține locul unui odorizant natural. Pune câteva coji de portocale tocate mărunt în săculeți și distribuie-i în șifonier, pentru ca hainele tale să capete o aromă plăcută.

Puțini oameni știu că putem scăpa de melci cu ajutorul acestor citrice. Tot ce trebuie să faceți este să aruncați coji de portocală pe sol pentru a ţine la distanţă melcii de grădină. Acest truc este extrem de eficient și folosit de grădinarii din toată lumea.

Portocalele pot fi folosite și pe post de hrănitor pentru păsări. Tot ce trebuie să faci este să decojeşti cu atenţie portocala, astfel încât să păstrați jumătate de coajă intactă, fără rupturi.

Faceți două mici găurele în laterale şi introducem un șnur. În continuare veți pune hrană pentru păsări înăuntru şi veți agăța „hrănitorul” într-un copac. Simplu și de mare efect.