24 iun. 2023 | 11:08

A turnat bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, iar rezultatul a uimit-o. Ce efect are asupra hainelor, vei încerca și tu

Utile
A turnat bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, iar rezultatul a uimit-o. Ce efect are asupra hainelor, vei încerca și tu
Multe gospodine deja știu și s-au folosit de acest truc

Majoritatea gospodinelor știu, și chiar au folosit bicarbonat de sodiu, în multele activități casnice. Dar, iată că un nou truc ne spune ce se întâmplă atunci când pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat, iar rezultatul ar putea să te uimească. În cele ce urmează vorbim despre ce efect are asupra hainelor, și cu siguranță la finalul acestui material vei încerca și tu.

Un nou truc cu cel mai ieftin ingrediant, bicarbonat de sodiu în mașina de spălat

Acea cutie de bicarbonat de sodiu care controlează mirosurile din frigider este, de asemenea, o modalitate ieftină de a elimina mirosurile din rufe, de a îmbunătăți performanța detergentului și a înălbitorului, de a înmuia hainele, de a curăța fierul de călcat și de a controla spuma de detergent.

Vezi și: A turnat două linguri de sare în detergentul de vase și a descoperit un truc fabulos. Numai așa vei proceda și tu

Sigur de utilizat atât în mașinile de spălat standard, cât și în cele de înaltă eficiență, bicarbonatul de sodiu este unul dintre primele două cele mai bune produse, alături de oțetul alb distilat, pentru a face rufele mai ecologice, reducând dependența de substanțele chimice dure.

Ce efect are asupra hainelor dacă pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat

Multe gospodine deja știu și s-au folosit de acest truc, dar dacă nu ai folosit, sau nu știi care sunt efectele acestui banal ingredient, iată cinci motive pentru a pune bicarbonat de sodiu în mașina de spălat.

1. Dacă pui pui bicarbonat de sodiu în mașina de spălat reduci și elimini mirosurilor de rufe

Mirosurile corporale de pe hainele și lenjeria noastră sunt cauzate de bacterii. Bacteriile sunt îndepărtate atunci când moleculele de detergent sparg celulele bacteriene de pe țesături pentru a fi spălate. Cu toate acestea, detergenții mai puțin costisitori care nu conțin enzimele care lucrează din greu pentru a combate bacteriile au nevoie de un impuls pentru a acționa mai eficient.

Vezi și: A amestecat bicarbonat de sodiu cu săpun lichid şi a turnat în grădină. Totul s-a transformat în doar câteva zile

Bicarbonatul de sodiu ajută la reglarea nivelului pH-ului din apa din mașina de spălat, împiedicând-o să fie prea acidă sau prea alcalină. Adăugând 1/2 cană de bicarbonat de sodiu la fiecare încărcătură de rufe, detergenții pot funcționa mai eficient și pot reduce bacteriile.

Pentru probleme de mirosuri grele, cum ar fi transpirația de la subraț sau mirosurile de mediu, cum ar fi fumul de țigară, folosiți bicarbonat de sodiu și apă ca o preîncălzire. Dizolvați 1 sau 2 căni de bicarbonat de sodiu în puțină apă caldă. Umpleți cuva mașinii de spălat sau o chiuvetă mare cu apă rece și adăugați bicarbonatul de sodiu dizolvat. Adăugați hainele puturoase și lăsați-le să se înmoaie peste noapte, apoi spălați-le ca de obicei.

Vezi și: Uită de bicarbonatul de sodiu! Ingredientul de bucătărie care îţi lasă casa lună, e mai simplu decât credeai

Dacă aveți haine care trebuie împrospătate și nu pot fi spălate, puneți-le într-un recipient care poate fi închis ermetic, cum ar fi o cadă de depozitare, cu o cutie deschisă de bicarbonat de sodiu. Lăsați-le timp de cel puțin 24 de ore – mai mult timp este mai bine – pentru a ajuta la eliminarea mirosurilor.

2. Bicarbonatul de sodiu sporește performanța înălbitorului și a detergentului

Înălbitorul de clor este adesea folosit pentru a ajuta la eliminarea mirosurilor și a murdăriei generale din rufele noastre. În apa care este prea acidă sau alcalină, înălbitorul are nevoie de un impuls pentru a funcționa mai eficient. Prin stimularea proprietăților sale de curățare, este posibil să puteți utiliza mai puțin înălbitor pentru a obține aceleași rezultate, economisind bani și reducând impactul înălbitorului asupra mediului.

Adăugarea a 1/2 ceașcă de bicarbonat de sodiu pentru fiecare 1/2 ceașcă de înălbitor va ajuta la reglarea nivelului pH-ului din apă, astfel încât înălbitorul va acționa mai eficient pentru a reduce bacteriile și a slăbi solul.

Vezi și: Nu mai curăța talpa fierului de călcat cu bicarbonat de sodiu! Aşa va ieşi ca nouă, de fapt. Soluţia e mereu la îndemână

Dacă nu folosiți înălbitor cu clor, acea 1/2 ceașcă de bicarbonat de sodiu va crește performanța detergentului dumneavoastră. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți apă dură sau dacă folosiți un detergent de valoare. Bicarbonatul de sodiu uscat trebuie adăugat în cuva goală a mașinii de spălat înainte de a adăuga rufele murdare. Nu puneți bicarbonat de sodiu în dozatoarele automate ale unei mașini de spălat.

3. Pune bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Înmoaie țesăturile în mod natural

Bicarbonatul de sodiu ajută la reglarea nivelului pH-ului din apa de clătire a mașinii de spălat, împiedicând-o să fie prea acidă sau prea alcalină. Adăugarea a 1/2 cană de bicarbonat de sodiu la fiecare ciclu de clătire acționează ca un echilibru pentru a suspenda detergentul sau depozitele minerale din apă și pentru a le împiedica să se redepună pe haine, ceea ce poate face ca hainele să fie rigide.

Vezi și: Ce să pui în maşina de spălat pentru a scoate hainele fără cute. Aşa scapi de călcat rufe!

Fiind un mineral natural, bicarbonatul de sodiu este mai puțin agresiv pentru mediu decât balsamurile sintetice cu parfumuri care maschează mirosurile. Spre deosebire de balsamurile de rufe sintetice care pot interfera cu finisajele ignifuge de pe pijamalele copiilor, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în siguranță.1

4. Cu bicarbonatul de sodiu cureți fiarele de călcat

Bicarbonatul de sodiu este un abraziv natural delicat. Pentru a îndepărta depunerile de amidon acumulate și de arsură de pe fața unui fier de călcat rece, amestecați o pastă de bicarbonat de sodiu și apă. Folosind o cârpă albă, frecați pasta pe fața fierului de călcat.

Vezi și: Produsul de un leu care îți lasă fierul de călcat ca nou. Așa scapi de o mare problemă a gospodinelor

Pentru acumulări rezistente, folosiți cârpa pentru a freca ușor și repetați până când acumulările dispar. Terminați prin ștergerea feței cu o cârpă umezită cu oțet alb distilat. Acum fierul de călcat va aluneca lin, făcând călcatul mult mai ușor și fără să lase depuneri vizibile.

5.Pune bicarbonat de sodiu în mașina de spălat și controlezi murdăria din mașina de spălat

Spuma care se revarsă din mașina de spălat arată amuzant la televizor, dar nu este prea amuzant când ți se întâmplă la spălătorie. Odată cu popularitatea noilor mașini de spălat cu încărcare frontală HE sau de înaltă eficiență, controlul spumei este o prioritate.

Dacă folosiți din greșeală detergent de rufe obișnuit în loc de detergent, veți vedea cum acele spume încep să curgă. Dacă se întâmplă acest lucru, opriți mașina de spălat și luați cutia de bicarbonat de sodiu. Presară praful direct pe spumă pentru a o descompune rapid. Bicarbonatul de sodiu va absorbi o parte din umezeală, iar curățarea va fi mai ușoară.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Veste bună de PAȘTE. Fondurile de PENSII au crescut
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro