În plin sezon primăvăratic, gospodarii își îngrijesc grădina cu simț de răspundere, plantând legume și fructe, pentru a se putea înfrupta, ulterior, din alimente sănătoase și naturale. Care este cel mai ingenios truc pe care-l folosesc internauții. Ai nevoie doar de o pungă din plasă și câteva semințe de plantat.
Poate nu te-ai gândit la asta până acum, dar sacii mici de plasă cu șnur pot servi pentru anumite utilizări în grădină. Sunt ieftine, eficiente și extrem de versatile. Pot fi folosite pentru a proteja bijuteriile sau alte obiecte prețioase, fiind reciclabile.
Recent, internauții de pe TikTok au descoperit o metodă revoluționară cu ajutorul căreia experții în grădinărit își feresc producția de insecte.
Tot ce trebuie să faci este să acoperi fructele și legumele din grădină cu pungi din plasă, pentru ca dăunătorii să nu ajungă la ele, și apoi să le plantezi.
Acest truc te poate scăpa de mari belele, atunci când plantezi, de exemplu, ardei gras, ardei iute, roșii sau vinete. După ce ai pus semințele legumelor în pungă, vei înnoda plasa, iar legumele tale vor rodi eficient.
Pe de altă parte, dr. John La Puma, MD, fermier ecologic regenerativ, pune la îndoială succesul metodelor prezentate pe rețelele sociale. El susține că singurele legume care se pot planta în pungile din plasă sunt cele care nu au nevoie de foarte multă lumină solară.
„Sacii din plasă cu șnur pentru a proteja de dăunători funcționează în primul rând pentru plantele care nu au nevoie de mult soare: salată verde, ridichi, culturi de varză kale. Nu pentru roșii, ardei, vinete.”, a explicat specialistul.
Citește și Când se plantează răsadurile de roșii. Ce temperatură trebuie să aibă solul, de fapt
Fasolea se plantează în lunile de primăvar, ca să se dezvolte rapid și sănătos, la circa două luni de când au fost cultivate. Timpul de recoltare variază în funcție de soiul boabelor, însă specialiștii atrag atenția asupra unor sfaturi pe care trebuie să le respecți, dacă vrei să ai parte de o producție zdravănă.
În primul rând, e important să nu pui fasolea în sol prea devreme, deoarece pot putrezi, dacă mediul este rece și umend. Legumele au nevoie de condiții de temperatură calde pentru a se dezvolta.
De asemenea, fasolea trebuie plantată la aproximativ 1 cm adâncime, într-un spațiu unde va avea parte de multă lumină naturală.
În cazul în care preferi să le plantezi în pământ sub formă de tufă, experții te sfătuiesc să lași un spațiu de circa 80 de cm între plante. După ce vor germina, răsadurile se subțiază la o distanță de până la 10 cm.
Citește și La ce distanță se plantează ceapa, de fapt. Secretul prin care vei avea o recoltă bogată