De ce să nu te mai speli pe dinți imediat după ce mănânci. Care este motivul

De ce să nu te mai speli pe dinți imediat după ce mănânci. Care este motivul
„Recomandăm cu siguranță să nu vă periați după ce ați consumat ceva acid, fie că este vorba de fructe, sucuri, sucuri sau bomboane acide.”

De ce să nu te mai speli pe dinți imediat după ce mănânci? Cu toții am auzit că este mai bine să ne spălăm pe dinți după mese. Dar, în unele cazuri, știați că este mai bine să amânăm periajul, cel puțin temporar? Am aflat de la specialiști, de fapt, de ce să nu te mai speli pe dinți imediat după ce mănânci. Aceștia spun și care este motivul pentru a nu face asta.

Specialiștii explică de ce să nu te mai speli pe dinți imediat după ce mănânci

Este o expresie comună auzită în gospodăriile din toată țara: „Nu uitați să vă spălați pe dinți după cină!” Și, deși părinții sunt grijulii, periajul imediat după masă nu este întotdeauna cel mai bun mod de a vă menține dinții curați și sănătoși.

În funcție de situație, poate fi mai bine să așteptați. Așadar, cum îți poți da seama când este cel mai bine să te speli imediat după masă? Când ar trebui să aștepți până la culcare? Iată ce trebuie să știi.

Cum te speli pe dinți după masă ca să-ți menții gura sănătoasă

Spălatul pe dinți după masă este cel mai bun mod de a preveni cariile dentare. De a-ți păstra dinții sănătoși. Prin periajul după masă, îndepărtezi particulele de alimente de pe dinți. Le împiedici să formeze placa dentară.

În cazul anumitor alimente, cum ar fi pastele și pâinea bogate în carbohidrați, periajul imediat este bun. Este cel mai bun mod de a opri atacurile acide. Asta înainte de a începe și de a elimina bacteriile înainte ca acestea să aibă ocazia să vă roadă smalțul dinților.

„Recomandăm cu siguranță să nu vă periați după ce ați consumat ceva acid, fie că este vorba de fructe, sucuri, sucuri sau bomboane acide.

Motivul este că, atunci când acizii sunt în gură, slăbesc smalțul dintelui, care este stratul exterior al dintelui”, spun specialiștii stomatologi.

Cele mai bune momente pentru a vă peria. După micul dejun și chiar înainte de culcare

Este o înțelepciune comună în comunitatea stomatologică faptul că trebuie să vă spălați pe dinți de două ori pe zi. Cei mai mulți dentiști sunt de acord că cele mai bune momente pentru a vă spăla pe dinți sunt imediat după ce ați luat micul dejun. Sau imediat înainte de a merge la culcare.

Periajul după micul dejun asigură faptul că dinții rămân curați pentru întreaga zi. Periajul chiar înainte de culcare va îndepărta particulele de mâncare de la cină. Acesta va menține dinții curați toată noaptea.

Scopul principal al periajului este de a preveni ca particulele de alimente să provoace atacuri acide. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să vă asigurați că dinții rămân fără placă peste noapte.

Așteptați 30 de minute după ce ați mâncat alimente acide

Spălatul pe dinți imediat după o masă este conceput pentru a preveni atacurile acide, motiv pentru care funcționează doar dacă atacul acid nu a început încă.

Dacă tocmai ai terminat de mâncat sau de băut ceva foarte acid, atunci atacul acid va fi deja în curs de desfășurare atunci când vei începe să te speli pe dinți.

Alimentele și băuturile acide îți pot lăsa smalțul moale și vulnerabil, iar dacă te speli pe dinți înainte ca smalțul tău să fi avut ocazia să se întărească, poți ajunge să îți îndepărtezi smalțul.

De aceea, majoritatea dentiștilor recomandă să așteptați 30 de minute după ce ați consumat alimente sau băuturi acide înainte de a vă spăla pe dinți, după acest interval de 30 de minute, smalțul s-a întărit din nou și nu va fi îndepărtat prin periaj.

Concluzie

Spălatul pe dinți după masă este o modalitate excelentă de a îndepărta placa bacteriană, dar în unele cazuri poate face mai mult rău decât bine. Cele mai bune momente absolute pentru a vă spăla pe dinți sunt imediat după micul dejun și imediat înainte de culcare.

Dar dacă ați mâncat ceva acid, veți dori să așteptați 30 de minute înainte de a începe să vă spălați. Dentistul dvs. local din Tucson vă poate ajuta să stăpâniți tehnica corectă de periaj și să mențineți o igienă orală adecvată.

Acum știi de ce să nu te mai speli pe dinți imediat după ce mănânci, așa că ai grijă la ce mănânci, și mai ales de dantură. În zilele acestea și mersul la dentist a devenit un adevărt lux, datorită costurilor mari.