Alimentul care îți poate distruge dinții. Faci o mare greșeală dacă îl consumi

Alimentul care îți poate distruge dinții. Faci o mare greșeală dacă îl consumi
Recentele studii spun care este alimentul care îți poate distruge dinții

Probabil că sunteți deja conștient de faptul că dieta ne afectează și sănătatea orală. Dar știați că anumite alimente pot afecta dinții mai mult decât altele? Anumiți compuși chimici, ingrediente și consistențe găsite în aceste alimente contribuie la apariția cariilor dentare ușoare sau severe. Conform medicilor, alimentul care îți poate distruge dinții este pâinea albă rafinată.

Recentele studii spun care este alimentul care îți poate distruge dinții

Pentru a vă preveni apariția unei carii dentare și pentru a vă proteja sănătatea orală, ar trebui să vă gândiți de două ori la tot ceea ce mâncați și beți. După cum probabil știți deja, alimentele nesănătoase, bogate în calorii și zaharuri procesate, pot face rău dinților dumneavoastră.

Dar ai putea fi surprins să afli că și câteva alimente precum fructele și legumele pot avea același efect. Este știut faptul că acestea sunt bogate în zaharuri naturale și carbohidrați. Dar, medicii spun că și un alt aliment ne poate face la fel de rău danturii.

Este vorba de pâinea albă rafinată, dar și pâinea ca aliment general. Limitarea consumului acestui tip de alimente este un bun punct de plecare pentru a obține o sănătate orală mai bună. Dar dacă trebuie să le mâncați, asigurați-vă că vă spălați pe dinți imediat după aceea.

Faci o mare greșeală dacă consumi în exces pâinea albă rafinată

Cele mai recente studii realizate de medici spun că banalul aliment ne poate crea probleme la nivelul danturii. Medicii spun că pâinea, ca toate alimentele bogate în carbohidrați, are potențialul de a ne distruge sănătatea orală. Rezultatele studiilor, confirmate de medicii specialiști, arată că pâinea rafinată și foarte procesată este un factor problemă când vine vorba de dantură.

„Pâinea albă este plină de zahăr. În timp ce mesteci, mesteci pâinea într-o pastă gumoasă și zaharoasă care se lipește de dinți și ajunge în gingii.

Dacă nu te speli cu sârguință pe dinți, aceste zaharuri pot provoca carii.”, spun medicii stomatologi.

Atunci când consumați pâine albă, în special, saliva din gură descompune carbohidrații și îi transformă în zahăr. Acele zaharuri formează o consistență lipicioasă, asemănătoare unei paste albe, pe măsură ce continuați să mestecați și, în cele din urmă, se lipesc de fisurile interioare ale dinților, spun medicii.

Deoarece majoritatea oamenilor consumă pâine pe tot parcursul zilei și nu se spală pe dinți și nu folosesc ața dentară decât chiar înainte de culcare, aceste resturi de zahăr au numeroase ocazii de a face ravagii asupra sănătății dentare. Clătirea gurii imediat după ce ați mâncat vă poate ajuta să atenuați lovitura.

Așa că mare atenție chiar și atunci când consumați pâinea, fie albă, sau chiar cea pe bază de maia. Efectele se vor vedea în timp, și este de preferat să prevenim problemele, decât să le rezolvăm după.