Poate că bunicii ți-au spus că nu este bine să speli vasele sau să faci duș atunci când este furtună, însă te-ai întrebat vreodată de ce? Ei bine, poate fi foarte periculos, iar viața ta poate fi pusă în pericol dacă faci acest lucru. Află în rândurile următoare de ce.
Dacă speli vasele, faci duș sau te speli pe mâini atunci când este furtună afară înseamnă că te vei uda, logic. Acest lucru poate genera o cale de circulație a electricității. Mai mult de atât, apa trece prin țevi de metal, care nu este un material foarte rezistent la șocurile electrice.
La toate acestea se adaugă faptul că impuritățile din apă pot conduce electricitatea. Este puțin probabil ca un fulger să lovească locuința ta, însă dacă se întâmplă acest lucru, el trece prin țevi, ceea ce înseamnă că orice țeavă din casa ta este vulnerabilă la fulgere.
Din cauza acestor lucruri ai putea fi cu adevărat în pericol dacă te hotărăști să speli vasele sau să faci duș în timpul unei furtunii. Din fericire, astfel de fenomene nu au loc foarte des, însă nu sunt străine omului.
Probabil vi s-a întâmpla să puneți apă la fiert, opriți focul atunci când a ajuns la punctul de fierbere, însă vă luați cu treaba și uitați de ea, motiv pentru care trebuie să o fierbeți din nou. Poate că nu știați, însă nu este recomandat să o fierbeți din nou.
Apa fierbe la 100 de grade Celsius, iar odată ce a ajuns la această temperatură, se produce tranziția de la starea de agregare lichidă la cea gazoasă. De asemenea, consumul de apă potabilă fiartă de mai multe ori poate crește riscul de cancer.
Este foarte important să fierbem apa prima dată, deoarece astfel scăpăm de diferite organisme ce pot provoca boli. Pentru a fi curățată, apa trebuie să fiarbă timp de 1 minut, însă timpul poate ajunge chiar și la 5 minute.
După fierbere, compoziția apei se schimbă din cauza unor substanțe care atunci când sunt încălzite trec din stare lichidă în stare gazoasă și se evaporă pur și simplu. Prin urmare, nu există oxigen în apa care a atins temperatura maximă cel puțin o dată.
Citește și: De ce să bei cafeaua fără zahăr. Explicația clară a specialiștilor