Te-ai întrebat vreodată cât de ușor este să păstrezi dovleceii crocanți pentru mai mult timp? Ei bine, când vine vorba de legume, aproape niciun aliment nu este mai versatil decât dovlecelul, care se poate folosi la mai multe preparate. Trucul genial pe care trebuie să-l știi. De ce nu e bine să speli dovleceii înainte să-i refrigerezi.
Dovleceii sunt extrem de versatili și pot fi utilizați în tot felul de rețete, precum în salate, pe frigărui, în paste și, desigur, ca tăiței. De aceea este important să știi cum îi poți păstra proaspeți pentru mai mult timp.
Deși dovlecelul este destul de rezistent, trebuie depozitat corespunzător pentru a-l păstra proaspăt și crocant. Îl poți folosi din plin dacă știi cum să îl păstrezi în frigider și congelator.
Dovlecelul prosperă într-un mediu uscat, așa că este indicat să-l introduci întreg în sertarul pentru toc, de preferință într-o pungă de plastic sau hârtie cu un capăt deschis pentru aerisire.
Odată expus la umiditate minimă, leguma nu se va deteriora. Depozitat corespunzător, dovlecelul va rămâne proaspăt pentru aproximativ două săptămâni.
Așadar, dovleceii trebuie ținuți într-un loc uscat, motiv pentru care nu este recomandat să-i speli înainte de a-i pune la frigider, ci doar înainte de a-i curăța, pentru a-i folosi într-o anumită rețetă.
Păstrați corespunzător, dovleceii pot rezista până la trei luni în congelator, atâta timp cât sunt depozitați adecvat.
Poți tăia dovlecelul cu o răzătoare, îl pui la aburi, îl lași la răcit și, în final, îl vei împacheta în pungi rezistente resigilabile pentru congelator. Această metodă este ideală pentru rețetele care necesită dovlecei mărunțiți, cum ar fi pâinea cu dovlecei.
Dacă preferi legumele felii, tot ce trebuie să faci este să le tai sau să le spiralezi, apoi le pui la fiert pentru un minut, ca să se albească.
Scoate-le din apă și lasă-le să se usuce, după care le vei pune în congelator pe o foaie de copt timp de o oră sau două. Apoi, trebuie să le scoți și să le pui în pungi rezistente, înainte de a le pune înapoi în congelator.
Citește și Salată de dovlecel. Zici că-i de vinete, dar e mai sănătoasă şi uşoară