16 iul. 2023 | 15:08

De ce să nu pui niciodată ulei când prepari omletă. Ingredientul care schimbă tot gustul, aşa se face, de fapt

Diverse
De ce să nu pui niciodată ulei când prepari omletă. Ingredientul care schimbă tot gustul, aşa se face, de fapt

Majoritatea româncelor obișnuiesc să gătească omletă cu mai mult sau mai puțin ulei. Este o tehnică greșită, potrivit rețetei clasice franceze. Ingredientul pe care trebuie să îl folosești pentru a obține un gust desăvârșit este altul, de fapt. Iată cum trebuie să procedezi!

Cu ce să înlocuiești uleiul, de fapt

Când celebra bucătăreasă Julia Child și-a făcut apariția la televizor pentru prima dată în anul 1962, i-a introdus pe americani în arta bucătăriei franceze cu ajutorul unei rețete foarte simple: omleta. Acest fel de mâncare a existat, într-o formă sau alta, încă din cele mai vechi timpuri

Delicioasa mâncare de ouă a devenit, în timp, un simbol al bucătăriei franceze. Prepararea omletei poate varia în funcție de stilul culinar preferat. Tehnica franceză este foarte diferită de tehnica americană.

Dacă dorești cu adevărat să savurezi o omletă clasică, este important să acorzi atenție pașilor preciși din rețetele francezilor. Ceea ce face ca o omletă în stil francez să fie diferită de o omletă americană este faptul că nu se prepară cu ulei niciodată.

Omleta clasică este gătită doar cu ouă și unt, acest din urmă ingredient schimbând tot gustul preparatului. Textura omletei trebuie să fie moale, iar preparatul final trebuie să aibă culoare galben deschis, să fie perfect uniform și nu prezintă pete maronii, fiindcă nu este gătit cu ulei.

Cum gătești cea mai bună omletă

Primul sfat pentru a obține o omletă perfectă în stil franțuzesc este să folosești întotdeauna ouă proaspete. Este ideal să faceți omletă cu două ouă și cu un tel de mână, să bateți ambele ouă timp de cel puțin 30 de secunde. Odată ce ouăle sunt complet bătute, se asezonează cu sare și piper.

Apoi, vei avea nevoie de o tigaie antiaderentă. Este important ca tigaia să aibă temperatura corectă. Încălzește-o la foc mediu și unge capacul tigăii cu unt. Dacă vei găti omleta cu capac „uleios”, gustul său se va îmbunătăți considerabil. Omleta va ieși moale, pufoasă și fragedă.

Dacă dorești să adaugi umplutură, cum ar fi ierburi și/sau brânză, asigură-te că omleta este deja încălzită și pe cale să se formeze. Cel mai bine este să aștepți până când ouăle vor fi gătite în proporție de 85%. Ține cont, însă, de faptul că rețeta clasică nu presupune adăugarea altor produse în mâncare.

Nu în ultimul rând, ai grijă ca tigaia în care gătești ouăle să nu fie prea fierbinte. Omleta clasică franceză perfectă trebuie să fie de culoare deschisă, fără pete maronii și moale, nu tare, pentru că interiorul nu trebuie să fie gătit până în punctul în care să se întărească complet.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Minunea românească. Construcția care îi uimește pe toți. Lucrările sunt în toi
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Cine este Cristela Georgescu, de fapt. S-a aflat ce a făcut soția lui Călin Georgescu
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro