Mulți oameni se blochează când vine vorba să împartă tortul în mod egal la o zi de naștere sau la un alt eveniment. Toată lumea face o anumită greșeală atunci când vine vorba despre tăiatul prăjiturii care de cele mai multe ori are o formă rotundă. Ea nu trebuie să fie porționată în triunghiuri, deși așa s-au obișnuit toate gospodinele de-a lungul timpului. Un specialist a oferit detalii despre modalitatea corectă de a face asta pentru ca toată lumea să primească o porție consistentă și egală. Cum trebuie să procedezi?
Tortul este nelipsit de la orice eveniment. Acesta are o importanță aparte în special la zilele de naștere, moment în care sărbătoritul suflă în lumânări și își pune o dorință. Unii cred că este o tradiție ca prăjitura să fie rotundă și mai apoi porționată în triunghiuri.
Tăierea lui nu este un proces simplu dacă la masă ai mai mulți oameni și acesta este înalt și cu multe creme. Specialiștii susțin că feliile triunghiulare cu care suntem cu toții obișnuiți este total greșită. Nu trebuie să le mai tai astfel pentru că prăjitura riscă să nu mai aibă prospețime în timpul în care stă pe platou.
Cel mai bine este să tai tortul în patru sau cinci jumătăți pe care le mai tai încă o dată pe orizontală de câte ori este nevoie. Depinde totuși de mărimea prăjiturii și de numărul de invitați. Află că această metodă menține prospețimea blatului, dar te și ajută să împarți mai rapid porțiile oaspeților.
1. Torturile au fel și fel de forme în zilele noastre, dar în mod tradițional ele sunt rotunde. Forma lor simbolizează ciclul natural al vieții și din acest motiv este pregătit pentru zilele onomastice sau la evenimente uriașe din viață.
2. Torturile făceau parte din ritualurile poporului celtic. Oamenii aprindeau făclii în vârful unui deal și aruncau la vale torturi rotunde. Dacă nu se stricau până la poalele dealului, era semn de belșug.
3. Se credea în Anglia secolului 17 că păstrarea unui tort cu fructe sub pernă de către persoane necăsătorite le va ajuta pe acestea să își viseze viitorul partener.
4. Primul tort de nuntă a fost făcut în anul 1945. El era, de fapt, o pâine îndulcită.
5. Torturile de nuntă cu glazură albă simbolizau pe vremuri puritatea miresei și era un motiv de mândrie pentru părinții ei și viitorul soț.