16 sept. 2022 | 17:48

De ce să nu mai tai un tort în triunghiuri. Greșeala la care nu s-a gândit nimeni până acum

Sfaturi Culinare
De ce să nu mai tai un tort în triunghiuri. Greșeala la care nu s-a gândit nimeni până acum
De ce nu trebuie să tai un tort rotund în triunghiuri?

Mulți oameni se blochează când vine vorba să împartă tortul în mod egal la o zi de naștere sau la un alt eveniment. Toată lumea face o anumită greșeală atunci când vine vorba despre tăiatul prăjiturii care de cele mai multe ori are o formă rotundă. Ea nu trebuie să fie porționată în triunghiuri, deși așa s-au obișnuit toate gospodinele de-a lungul timpului. Un specialist a oferit detalii despre modalitatea corectă de a face asta pentru ca toată lumea să primească o porție consistentă și egală. Cum trebuie să procedezi?

Sfat pentru gospodine: nu trebuie să tai un tort în triunghiuri

Tortul este nelipsit de la orice eveniment. Acesta are o importanță aparte în special la zilele de naștere, moment în care sărbătoritul suflă în lumânări și își pune o dorință. Unii cred că este o tradiție ca prăjitura să fie rotundă și mai apoi porționată în triunghiuri.

Tăierea lui nu este un proces simplu dacă la masă ai mai mulți oameni și acesta este înalt și cu multe creme. Specialiștii susțin că feliile triunghiulare cu care suntem cu toții obișnuiți este total greșită. Nu trebuie să le mai tai astfel pentru că prăjitura riscă să nu mai aibă prospețime în timpul în care stă pe platou.

Cel mai bine este să tai tortul în patru sau cinci jumătăți pe care le mai tai încă o dată pe orizontală de câte ori este nevoie. Depinde totuși de mărimea prăjiturii și de numărul de invitați. Află că această metodă menține prospețimea blatului, dar te și ajută să împarți mai rapid porțiile oaspeților.

Curiozități despre tort

1. Torturile au fel și fel de forme în zilele noastre, dar în mod tradițional ele sunt rotunde. Forma lor simbolizează ciclul natural al vieții și din acest motiv este pregătit pentru zilele onomastice sau la evenimente uriașe din viață.

2. Torturile făceau parte din ritualurile poporului celtic. Oamenii aprindeau făclii în vârful unui deal și aruncau la vale torturi rotunde. Dacă nu se stricau până la poalele dealului, era semn de belșug.

3. Se credea în Anglia secolului 17 că păstrarea unui tort cu fructe sub pernă de către persoane necăsătorite le va ajuta pe acestea să își viseze viitorul partener.

4. Primul tort de nuntă a fost făcut în anul 1945. El era, de fapt, o pâine îndulcită.

5. Torturile de nuntă cu glazură albă simbolizau pe vremuri puritatea miresei și era un motiv de mândrie pentru părinții ei și viitorul soț.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro