07 sept. 2022 | 18:37

De ce să pui un ban în tortul tău de la ziua de naștere. Cum poți să atragi banii și norocul în viața ta

Utile
De ce să pui un ban în tortul tău de la ziua de naștere. Cum poți să atragi banii și norocul în viața ta
Motivul pentru care este bine să pui bani în tortul de la ziua de naștere.

În unele zone din România se practică un obicei deosebit pentru cel care are noroc la finalul serii. Unele gospodine au grijă ca atunci când prepară tortul să pună și bani în el. Care este motivul pentru care se face asta? Cum poți să atragi norocul și banii către tine cu doar un simplu gest? Află mai multe detalii despre superstițiile aniversare! Sigur vei proceda și tu așa de acum înainte.

Cum să atragi bani și noroc: de ce să pui un ban în tortul de la ziua de naștere?

Există superstiții legate de orice, iar cei care cred în ele le respectă cu strictețe. În Statele Unite ale Americii există o tradiție veche care spune că lumânările de pe un tort de ziua de naștere au puterea de a ajuta viața amoroasă a sărbătoritului.

Mai exact, dacă reușești să le stingi pe toate în același timp este cel mai probabil să îmbraci rochia de mireasă sau costumul de ginere în mai puțin de un an. În cazul în care unele rămân aprinse, numărul de lumânări care au încă flacără va fi semnul de prevestire a anilor care au mai rămas până în ziua nunții.

Majoritatea persoanelor din toate zonele lumii încearcă să stingă toate lumânările dintr-o suflare. Superstiția cunoscută de cei mai mulți arată că doar așa dorința noastră o să se împlinească.

Mai mult decât atât, ea nu trebuie spusă nimănui ca să devină realitate. Se crede că superstiția ar putea avea originea în Germania. Oamenii puneau pe vremuri doar o singură lumânare pe tort pentru ca dorința lor să se îndeplinească neapărat.

Sărbătoritul trebuie să ia felia norocoasă

O altă poveste rămasă în mintea tuturor din bătrâni susține că tortul trebuie să aibă anumite obiecte în interior. Mai exact, este vorba despre bani, inele sau alte lucruri de valoare. Acestea trebuie să fie găsite de sărbătorit în prima felie tăiată. El se va bucura astfel de noroc, bogăție și dragoste pe tot parcursul anului.

Dacă un oaspete primește felia cu inelul, el va fi următorul căsătorit din tot grupul. O altă tradiție cere adăugarea unui ban la amestecul ingredientelor înainte ca blatul să fie făcut. Cine primește bucata cu banul știe sigur că o să aibă spor în afaceri.

Specialiștii susțin că nu este bine să spui ,la mulți ani’ în avans pentru că îi aduci ghinion sărbătoritului, deși intenția ta este una aparent nevinovată. Trebuie să știi și că în Rusia nu se sărbătorește niciodată ziua de naștere înainte de ziua efectivă evenimentului tot din această cauză. Ea trebuie să aibă loc exact atunci când arată calendarul.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Casa te atacă cu bile de vopsea și gaze lacrimogene
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro