De ce să nu mai pui șosete cu oțet în picioare atunci când ai febră. Greșeala pe care o fac mulți români

De ce să nu mai pui șosete cu oțet în picioare atunci când ai febră. Greșeala pe care o fac mulți români
De ce să nu mai pui șosete cu oțet în picioare când ai febră. La ce riscuri te expui, de fapt, când faci acest lucru.

Primul lucru pe care trebuie să îl conștientizăm când un copil are febră este mecanismul natural din spatele acestei condiții. Febra este adesea un proces util în organism. Oamenii dezvoltă febră ca răspuns la o infecție, este modul în care organismul luptă împotriva pericolelor pentru sănătate. De multe ori, însă, luăm măsuri care nu s unt tocmai potrivite pentru organismul nostru. Află în rândurile de mai jos de ce să nu mai pui șosete cu oțet în picioare când ai febră.

Creșterea temperaturii când facem febră ajută, de fapt, la stimularea răspunsului imunitar al organismului nostru. Rareori o astfel de condiție reprezintă un motiv de îngrijorare, potrivit medicilor. Dacă dezvoltăm simptome severe, cum ar fi dificultăți de respirație, de concentrare și letargie, confuzie, se recomandă apelarea la ajutorul specialiștilor din sănătate.

Cum putem să luptăm cu creșterea temperaturii corpului

În primele zile ale unei infecții, este normal să dezvoltăm febră. Aceasta se manifestă pentru o durată de câteva zile. Dacă după patru zile de febră ne simțim din ce în ce mai rău, trebuie neapărat să apelăm la medici.

Când vorbim despre o febră normală, există multe modalități prin care o putem reduce. Într-un final, când sistemul imunitar se va calma, și temperatura corpului va scădea la nivelul potrivit. Între timp, diversele abordări față de febră sunt doar măsuri de confort. Nimic în neregulă cu asta!

Când avem febră, putem să facem o baie călduță. Poate fi reconfortant să ne scufundăm în apă caldă, când temperatura corpului este ridicată. Acest lucru poate ajuta la reducerea nivelului de temperatură, potrivit Johns Hopkins Medicine.

Compresele reci pot să ajute, de asemenea, la scăderea febrei. Asta dacă nu exagerăm cu ele. Trebuie să ne amintim întotdeauna că febra va ceda ca răspuns la sistemul nostru imunitar.

De ce să nu mai pui șosete cu oțet în picioare când ai febră

Foarte importantă este și hidratarea atunci când avem febră. Este chiar recomandat ca, atunci când temperatura corpului este mai mare decât de obicei, să consumăm mai multe lichide.

Când suntem bolnavi, sistemul imunitar are nevoie de odihnă. Prin urmare, când dezvoltăm febră, este recomandat să eliminăm de pe listă o parte din responsabilitățile zilei și să ne relaxăm. Activitatea excesivă poate să agraveze creșterea temperaturii corpului uman.

Când ne odihnim, avem obiceiul de a purta șosete cu oțet în picioare. Însă specialiștii spun că nu este tocmai indicat să facem acest lucru. Un medic pediatru a explicat că este mai sănătoasă o baie cu apă mai rece decât să purtăm șosete cu oțet, când avem febră. Nu în ultimul rând, șosetele cu oțet pot arde pielea bebelușui din cauza conținutului de alcool.