De ce să nu mai pui niciodată lapte în omletă. Este o mare greșeală

De ce să nu mai pui niciodată lapte în omletă. Este o mare greșeală
De ce nu e bine să pui lapte în omletă?

Omleta este preferată de mulți oameni la micul dejun sau la un prânz mai lejer. Aceasta se poate prepara în numeroase moduri și poate avea diverse texturi. Ea poate fi la cuptor, franțuzească sau sub formă de zdrențe ori gătită la aburi. Indiferent de felul în care alegi să o faci nu este recomandat să pui lapte în ea. De ce este extrem de greșit să faci asta? Multe gospodine adoră să o pregătească pentru cei dragi astfel.

Rețetă pentru omletă: nu trebuie să pui lapte în ea

Omleta este preferată de oameni din întreaga lume. Majoritatea își doresc ceva sărat la prima masă a zilei, iar alături de ea pun diferite legume, brânzeturi și șuncă sau bacon. Ea se face în multe feluri și poate avea multe texturi. Mulți dintre cei care aleg să o consume dimineața adaugă lapte în compoziție înainte să o pună la prăjit.

Deși pare foarte simplă, este suficient să faci o singură greșeală pentru ca amestecul delicios și bogat în proteine să fie considerat o eroare culinară de bucătarii profesioniști. Cea mai mare greșeală este să pui lapte în compoziție. Acest ingredient afectează în mod negativ textura ei.

Efecte negative asupra sănătății

Mai exact, omleta nu va mai fi pufoasă, iar ouăle vor tinde să se usuce, să fie cauciucate și dense. Laptele diluează în modul acesta compoziția de ouă, iar preparatul nu va mai fi gustos. Mai mult decât atât, din cauza compoziției mai lichide vei avea senzația că trebuie să gătești mai mult preparatul.

Greșeala gastronomică nu are efecte negative doar când vine vorba de gust și de modul corect de gătire, ci și asupra sănătății tale. Combinația în cauză ridică nivelul de colesterol. Nu trebuie să mai pui lapte în compoziția de ouă dacă vrei să slăbești câteva kilograme și ești la dietă.

Nici smântâna sau alt tip de lichid nu trebuie adăugat în omletă pentru că nu vei mai avea textura plină și gustoasă de ouă. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru o omletă perfectă. Trebuie să ai: sare, piper proaspăt și ouă. Amestecă bine totul și folosește-te de o tigaie încinsă în care să pui o bucată de unt sau puțin ulei de măsline de calitate.

Unii oameni adoră să o lase doar pe jumătate făcută pentru a se bucura de toate proprietățile. Nu uita să adaugi la final și puțin mărar tocat mărunt peste și o salată de legume.