Apa este vitală pentru organism datorită beneficiilor pe care le oferă, precum reglarea temperaturii, o mai bună hidratare a pielii, a articulațiilor și chiar te poate ajuta să ai o digestie mai bună. După cum poți observa, este important să te hidratezi în mod constant. Cu toate acestea, îți dezvăluim motivul periculos pentru care nu ar trebui să lași sticle goale sau umplute în mașină.
Este normal să ai o sticlă de apă în mașină pentru a combate setea, mai ales canicula. Trebuie să fii bine hidratat, dar asta nu înseamnă să lași bidonul în soare mai multe ore. Căldura și temperaturile ridicate cauzează înmulțirea bacteriilor și a germenilor.
Descoperă riscurile pe care le poate avea un bidon cu apă lăsat în autoturism, obicei foarte des întâlnit în toată lumea. Deși pare cea mai confortabilă metodă de a călători, având ce să bei atunci când ți-e sete, a nu scoate sticla din mașină creează multe probleme. Dacă și tu procedezi la fel, presupunând că nu există riscuri pentru sănătate, ar trebui să te mai gândești. Faci o mare greșeală!
De ce nu ar trebui să lași sticle de apă în mașină când este soare. Faci parte din categoria celor care pun bidoanele pe bancheta din spate sau pe bord? Poate de acum înainte te vei gândi de două ori. În acest articol îți spunem ce riscuri pot apărea dacă lași, în mod repetat, astfel de recipiente în autovehicul. Mare atenție la ce își vom dezvălui.
Potrivit medicilor, bacteriile din lichide se înmulțesc considerabil atunci când temperatura este destul de ridicată, rezultând toxiinfecții alimentare. O sticlă cu apă uitată în mașină, când afară sunt peste 35 de grade Celsius, nu este bună de băut. Poți dobândi salmonella sau febră hemoragică.
Este adevărat că apa ținută în bidon are un compus numit bisfenol A, care ar putea fi dăunător organismului nostru. Este o substanță chimică folosită la tot felul de materiale plastice din policarbonat, cutii de alimente sau băuturi, CD-uri și chiar biberoane. Prezența sa în produsele pe care le folosim zilnic este atât de comună încât un studiu al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a confirmat că mai mult de 90% dintre americani au urme de bisfenol A în organism. În orice caz, Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentară susține că riscul este foarte scăzut, deoarece substanța este eliberată în concentrații minime.
Bidonul cu apă lăsat în mașină, având în vedere temperaturile ridicate, ar putea provoca un incendiu. Recipientul generează efectul de lupă, concentrând energia soarelui asupra lui și sporind riscul ca vehiculul să ia foc. Pe viitor, încearcă să nu lași o sticlă în autoturism, rezultatul ar putea fi rău pentru tine.