De ce să pui sare şi oţet în apa cu care speli prin casă. Efectul puternic pe care îl are acest amestec banal

De ce să pui sare şi oţet în apa cu care speli prin casă. Efectul puternic pe care îl are acest amestec banal
Cum te ajută apa și oțetul în curățenia casei?

Gospodinele caută trucuri care mai de care mai utile pentru curățenie. Poate puține știu, dar sarea și oțetul sar în ajutor în această activitate. Cele două ingrediente pe care cu siguranță le ai la tine acasă au un efect puternic. Cum trebuie să procedezi și ce alte produse chimice din supermarket-uri reușești să înlocuiești? O să împărtășești și tu aceste trucuri cu prietenii tăi pentru a le face viața mai ușoară. Iată ce trebuie să faci!

Truc pentru curățenie: cum te ajută sarea și oțetul în apă?

Amână cumpărăturile pentru produsele pe care le folosești în casă la curățenie! Există extrem de multe trucuri care să te avantajeze din toate punctele de vedere. Poți să te folosești de ingrediente naturale, simple și ieftine care să te ajute la curățenie.

Sigur ai și tu prin bucătărie o sticlă de oțet care o să îți fie de mare ajutor. Oțetul este perfect pentru strălucirea vaselor și împrospătarea lor alături de apă. Pune cele două ingrediente în mașina de spălat vase sau în locul unde le speli manual și frecă bine fiecare farfurie.

Cu siguranță nu o să mai ai nevoie de alte produse degresante. Dacă ai mașină de spălat, pune o ceașcă de oțet în mașină și programează un ciclu scurt. În modul acesta vei îndepărta depunerile de calcar și urmele de detergent. Mai mult decât atât, oțetul este de mare ajutor și când vine vorba despre mașina personală.

Cum trebuie să procedezi?

Drumurile zilnice atrag murdăria pe care nu ți-o dorești. Poți să adaugi și puțin oțet în rezervorul pentru ștergătorul de parbriz. Acest truc este folosit iarna de cei mai mulți șoferi profesioniști pentru ca geamurile să nu mai înghețe atât de tare.

Ingredientul minunat și ieftin te ajută și în bucătărie. Concret, poți să cureți cu el aparatul de cafea. Nu uita să diluezi oțetul și să clătești foarte bine la final aparatul. Poți să procedezi la fel și când vine vorba despre cuptorul cu microunde. Toarnă oțet într-un bol cu apă și lasă-l în interior câteva minute.

Îndepărtează simplu și rapid depunerile cu o cârpă curată. Poți da pe toată suprafața mai apoi cu un burete cu puțin lichid de vase dacă simți că nu este suficient de curat sau dezinfectat. Șterge din nou cu o cârpă curată și e gata de folosire. Sigur nu vei mai simți mirosuri diverse în el atunci când vei încerca să încălzești mâncarea pentru prânz.