Mulți oameni țin să nu mai consume ulei de floare, ci uleiuri care sunt mai sănătoase. Cu toate astea, nu este indicat uleiul de măsline în unele cazuri. Bucătarii de top au câteva trucuri pe care toate gospodinele trebuie să le cunoască. Majoritatea îți vor economisi timpul, energia și banii. Desigur că cel mai important lucru este că mâncarea ta va fi apreciată de cei dragi pentru că o să iasă deosebită.
Mulți oameni și-au găsit pasiunea pentru gastronomie în special în pandemie. Majoritatea au încercat fel și fel de trucuri sau rețete de pe unele site-uri de specialitate ori diverse aplicații.
Există totuși câteva trucuri pe care le învață doar bucătarii în școli sau făcând practică la restaurante. De exemplu, dacă rețeta îți arată că trebuie să pui doi căței de usturoi, poți pune fără griji cinci.
De asemenea, o rețetă simplă și bine cunoscută pentru cea mai bună garnitură este cea de piure. Află că cel mai bun se prepară din cartofi netezi cu o coajă gălbuie.
Mai mult decât atât, trebuie să îi lași să fiarbă bine, să îi scurgi complet de lichid și să îi zdrobești. Poți să îi dai printr-o sită fină pentru o textură spectaculoasă, ulterior să adaugi lapte sau unt.
Unii oameni nu știu când și cum să folosească uleiul de măsline pentru a se bucura de toate beneficiile sale. Ține cont că el nu trebuie folosit pentru prăjit pentru că va avea un gust amărui dacă îl pui la temperaturi ridicate.
El este perfect în salate, nu ca bază pentru gătit. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut, iar dacă este depășit uleiul elimină aldehide și alte toxine.
Alegerea lui se face în funcție de modul în care îți propui să îl folosești. Doar dacă este rafinat poți să îl gătești, dar pentru scurt timp. De exemplu, e bun dacă îl pui într-o tigaie în care prăjești un ou ochi sau tragi la tigaie legume care au nevoie să se prăjească doar puțin timp.
Uleiul de măsline virgin și cel extravirgin sunt potrivite pentru a fi consumate ca atare, în salate sau supe creme ori deasupra unor paste. Majoritatea bucătarilor adoră să termine aranjamentul farfuriei cu ajutorul lui, mai cu seamă dacă are diverse arome precum: rozmarin, ardei iute sau mentă.