12 mai 2023 | 08:39

De ce să nu laşi telefonul mobil la încărcat în timpul nopţii. Aşa devine un pericol uriaş!

Diverse
De ce să nu laşi telefonul mobil la încărcat în timpul nopţii. Aşa devine un pericol uriaş!
Îndepărtează tentația să-ți laşi telefonul mobil la încărcat în timpul nopţii!

Majoritatea dintre noi ne lăsăm smartphone-ul peste noapte la încărcat. Dar, se pare că ar trebui să regândim obiceiurile de încărcare. În cele ce urmează îți explicăm de să nu laşi telefonul mobil la încărcat în timpul nopţii, specialiștii spunând că făcând aşa devine un pericol uriaş.

Specialiștii explicî de ce să nu laşi telefonul mobil la încărcat în timpul nopţii

Toți avem acest obicei de a lăsa telefonul mobil la încărcat în timpul nopţii. Așadar, ca un memento pentru fiecare dintre noi și pentru oricine altcineva care a căzut în aceleași obiceiuri de încărcare, iată de ce să nu laşi telefonul mobil la încărcat în timpul nopţii.

De exemplu, știai că, pentru a încărca un iPhone, este nevoie de mai puțin de o oră pentru ca o baterie descărcată să ajungă la un nivel de 80%? Apoi mai durează între 60 și 90 de minute pentru a ajunge la 100%. Asta înseamnă maximum 1,5 ore pentru a reîncărca bateria telefonului.

Cât timp dormi noaptea? Să zicem în jur de 8 ore într-o noapte bună? Să laşi telefonul mobil la încărcat în timpul nopţiie este cu siguranță convenabil. Este util să ne trezim cu un telefon complet încărcat, care ne poate însoți pe tot parcursul zilei și până seara, motiv pentru care mulți dintre noi au căpătat acest obicei. Dar dacă vă lăsați smartphone-ul conectat la priză și încărcat peste noapte timp de 8 ore, utilizați 6,5 ore de energie suplimentară care nu trebuie folosită.

Vezi și: Cum prelungești viața bateriei telefonului. Trucurile secrete care te ajută pe tine

Este o risipă energie și bani

Să laşi telefonul mobil la încărcat în timpul nopţii risipește energie și bani. Și dacă asta nu era suficient de rău, lăsarea smartphone-ului la încărcat atunci când este complet încărcat poate scădea durata de viață a bateriei. Acest lucru înseamnă că bateria nu va mai putea ține o încărcare, sau nu va mai putea ține o încărcare la fel de mare ca înainte, mai repede.

Cu alte cuvinte ajungem să ne deteriorăm bateria smartphone-ului încărcându-l peste noapte. Astfel, chiar dacă are doar un an și jumătate, nu mai ține încărcătura foarte mult timp. Asta înseamnă că în curând va trebui să înlocuiești bateria sau telefonul.

Vezi și: Cum să încarci corect telefonul mobil, de fapt. Bateria va ține mai mult

Ce să faci în loc laşi telefonul mobil la încărcat în timpul nopţii?

În loc să laşi telefonul mobil la încărcat în timpul nopţii, poți face câteva lucruri diferite. Într-un fel, a deveni ecologic înseamnă să faci mici schimbări în viața ta, astfel încât, în cele din urmă, acestea să devină obiceiuri și să nu mai observi că le faci.

Vezi și: Când trebuie pus telefonul la încărcat, de fapt. Mulţi greşesc, aşa se strică bateria

Încarcă-ți telefonul în timpul zilei

De exemplu, ia cu tine la serviciu un cablu de încărcare USB. Încarcă-ți telefonul în timpul zilei, conectându-l la calculator. Când lucrezi acasă, încarcă-ți telefonul pe laptop. Nu există, din păcate, nicio formă fiabilă de cercetare sau analiză privind încărcarea telefonului prin intermediul unui computer. Prin urmare, nu știm câtă energie suplimentară, dacă există, folosește un computer atunci când încarcă un telefon. Cu toate acestea, se presupune că este mult mai puțin decât dacă laşi telefonul mobil la încărcat pe timpul nopţii.

Încarcă-ți telefonul la prima oră a dimineții

În loc să dai scroll pe smartphone când te trezești, încearcă să-ți faci un obicei de a-ți conecta smartphone-ul la încărcat dimineața, când te trezești. În acest fel, acesta are o cantitate decentă de încărcare până când ieși din casă.

Îndepărtează tentația să-ți laşi telefonul mobil la încărcat

Pentru a te ajuta să reziști tentației să laşi telefonul mobil la încărcat pe timpul nopţii, ai putea încerca să scoți ștecherul și cablul din dormitor. Acest lucru înseamnă că nu va mai fi o tentație atât de mare de a-l încărca înainte de a merge la culcare.

Recent am aflat că, pentru a nu mai trage smartphone-ul la încărcat peste noapte, puteți cumpăra dispozitive de temporizare a telefoanelor mobile pe care le puteți conecta la perete. Puteți seta temporizatorul, iar apoi acesta va înceta să mai tragă energie după durata stabilită.

Concluzie

Deși, aparent, obiceiul să-ți încarci smartphone-ul peste noapte nu este unul dăunător, în realitate îți poate strica telefonul, fără a mai vorbi de consumul de energie și, bineînțeles, banii pe care-i vei plăti la factura la energie. Așa că, cel mai bine este să ții cont de aceste sfaturi și s-ți schimbi acest obicei.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Cel mai bun sos de ardei. Se poate mânca și pe pâine
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Victorie pentru Călin Georgescu. I-a spulberat pe toți. A fost lovitură de stat
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro