Cum prelungești viața bateriei telefonului. Trucurile secrete care te ajută pe tine

Cum prelungești viața bateriei telefonului. Trucurile secrete care te ajută pe tine
Cum prelungesti viata bateriei telefonului. Trucurile secrete care te ajuta pe tine

Cu toții ne confruntăm cu problema veșnică a bateriei de la telefon care nu ține foarte multe ore, nu-i așa? Smartphoneurile sunt foarte practice dar nu rezistă mult timp. Iată care sunt trucurile secrete care te ajută pe tine să te bucuri mai mult timp de mobilul tău.

Cum prelungești viața bateriei telefonului

În secolul vitezei, atât tinerii cât și adulții petrec ore întregi cu ochii în ecranele telefoanelor mobile, pentru a verifica noutățile de pe aplicații, pentru a conversa cu diferite persoane prin intermediul rețelelor de socializare precum și timpul alocat jocurilor lor preferate. Așadar, orice român care folosește smartphoneul mai mult de câteva ore pe zi este într-o continuă căutare a unei prize, pentru a-și încărca telefonul.

Specialiștii spun că bateriile se degradează cu fiecare ciclu de reîncarcare, un ciclu complet de reîncarcare fiind considerat cel de la 0% la 100%, când recomandat este ca telefonul mobil să fie oprit. Producătorii de baterii estimează că bateria telefonului mobil se degradează cu aproximativ 20% în urma a 400 de cicluri complete de reincarcare.

Cum putem prelungi viața bateriei mobilului? Simplu. Acum 10 ani exista preconcenpția conform căreia telefonul mobil trebuia să își termine complet bateria, până la 0%, pentru a se încărca mai repede și mai eficient. În 2021, odată cu tehnologia care a avansat foarte mult, acest lucru nu mai este valabil.

De ce nu este bine să folosești telefonul mobil atunci când este la încărcat

Noile modele de smarttphone funcționează diferit, iar capacitatea ideală este cuprinsă între 20% și 80%, cu punctul optim de 50%. Potrivit celor de la Stiri din Lume, cea mai periculoasă fază din timpul încărcării bateriei este cea finală, de la 80 la 100%.

Performanțele sale scad din cauza faptului că voltajul ridicat din această fază afectează, în timp, durata de viață a bateriei telefonului. Din acest motiv, specialiștii ne recomandă să încarcăm smatphone-ul până la 70-80% de cât mai multe ori, decât să fie încărcată full până la 100%.

Cu siguranță acest lucru nu reprezintă o noutate pentru nimeni, dar cel mai bine ar fi să nu folosești aplicațiile de pe telefonul tău mobil atunci când aparatul este pus la încărcat. Cu cât îl vei folosi mai des, cu atât bateria se va umple mai greu, deteriorând în timp viața bateriei de telefon.

Citește continuarea pe stiridinlume.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI