03 feb. 2024 | 17:50

De ce să nu instalezi chiuveta pe blatul din bucătărie. Specialiștii spun că e o greșeală

Diverse
De ce să nu instalezi chiuveta pe blatul din bucătărie. Specialiștii spun că e o greșeală
Specialiștii în arhitectură și design interior sunt de părere că amplasarea chiuvetei pe blatul din bucătărie este o greșeală.

Specialiștii în arhitectură și design interior sunt de părere că amplasarea chiuvetei pe blatul din bucătărie este o greșeală. Această tehnică nu prezintă decât dezavantaje ce, în timp, te pun oricum în situația de a-ți înlocui chiuveta. Cum trebuie să procedezi, de fapt.

A ști cum să instalezi o chiuvetă în bucătărie poate schimba complet aspectul încăperii, dar poate mări și eficiența funcțiilor sale. Procesul propriu-zis poate fi simplu. Îl poate pune în aplicare oricine, cu două condiții: să fie îndemânatic și să dispună de câteva unelte și consumabile potrivite, de bază.

Ce trebuie să știi înainte de a instala chiuveta la bucătărie

Înainte de a începe un proiect precum înlocuirea chiuvetei din bucătărie, trebuie să știi că, în funcție de configurația curentă a chiuvetei, procesul se poate complica. Una dintre părțile mai complexe ale acestui proiect este reprezentată de conectarea țevii de scurgerea și a canalului de scurgere.

Cele două elemente ale unei chiuvete nu pot fi aliniate întotdeauna exact la fel cum erau înainte, sub chiuveta veche. Așa că, ține cont de acest detaliu, planifică ce poți planifica, măsoară chiuveta, deasupra și sub tejghea, și fă tot ce poți pentru a îndeplini nevoile pe care le ai, fără a crede însă în perfecțiune.

Citește și: Cum scapi de mirosul urât din chiuveta de la bucătărie. Tehnica de care sigur nu ai auzit

De ce să nu instalezi chiuveta pe blatul din bucătărie

Un alt pas ar fi să stabilești, de la început, dacă ai o chiuvetă ce trebuie introdusă deasupra sau sub blatul din bucătărie, în funcție de ce fel de blat ai la dispoziție. Se poate să fie nevoie să tai o porțiune din blat pentru a instala noua chiuvetă în bucătărie.

Este important de menționat că specialiștii nu recomandă instalarea chiuvetei din bucătărie pe blat, aceasta fiind o practică comună mai ales în încăperile ce prezintă suprafețe din PAL. Această modificare aduce mai multe probleme gospodinelor decât avantaje, printre care acumularea de murdărie și altele.

Citește și: Nu mai pune detergenții și recipientele din plastic sub chiuvetă. Ce au descoperit specialiștii

Explicațiile specialiștilor în arhitectură

„Instalarea chiuvetei pe blatul din bucătărie este cea mai răspândită soluție când blatul este din PAL. Acest material nu este rezistent la contactul cu apa, însă, în situația asta, obținem 4 laturi expuse la: murdărie, mizerie și grăsimi.

Decizia ideală ar fi să utilizați pentru blat un material rezistent la apă, care să permită instalarea chiuvetei sub blat. Obținem un aspect estetic, iar chiuveta este foarte, foarte practică”, a explicat arhitectul și designerul de interior Elena Grinceac, pe Instagram.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie să știe
Capital.ro
Brunch de post şi secretul ciorbei de miel | Tanti Emilia din Timiş, gospodina care i-a uimit cu mâncarea tradiţională pe turiştii străini
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro